måndag 17 mars 2008

Kolonisatörer

Jag och sambon ska bli odlare. Vi har fått tillgång till en jordlott som vi ska få bruka. Det är en vän till sambon som fått tag på en större odlingslott. Vi får tillgång till en del av den mot att vi hjälper vår vän med vattningen av hans odling när han är bortrest.

När sambon, någon gång i vintras, kom hem och presenterade idén för mig så pratade han om en kolonilott. Det lät ju trevligt att få del i en kolonilott. Jag tänkte då att vi kan sätta några stånd potatis, odla lite sallad, ev ha någon liten jordgubbsplanta. Idag har vi varit där. Det är ingen liten kolonilott. Det är ett jättestort ställe. Vi får själva ca 30 kvm. Jag gissar att allt är 300 kvm. Så det blir lite mer odlat än vad jag trodde. Men det är ingen nackdel. Det jag saknat efter skillsmässan är just odlingsmöjligheterna. Där jag och sambon bodde tidigare hade vi en stor inglasad balkong vilket gjorde att viss odling kunde utföras.

Så nu gäller det att planera, potatis, lök, bönor, morötter. Vi blir ju nästan självförsörjande. Oj vad det ska bli kul att titta på fröpåsar och trädgårdsredskap i fortsättningen.

6 kommentarer:

Hilda sa...

Men vad kul! Jag älksar att odla. Det var nog det jag saknade mest när vi inte hade trädgård. Nu har vi nästan lite väl mycket trädgård. Men jag är också tok entusiastisk på våren. Det är verkligen jättekul ju!

Cicki sa...

Jag är jätteglad åt det. Det ska bli så himla kul.

resan mot ljuset sa...

Låter härligt. Blir inspirerad. Kanske ska föreslå någon annan mamma att dela lott med mig nånstans.

Anonym sa...

Hm, undrar jag... om vi får det upplöjt här iår och ner några potatisas mm... ifjol blev det nada... saknar nämligen plog till vår traktor så vi måste låna varje gång... hittar aldrig någon som passar till gamla trotjänaren Buster heller - eller vem vet? Någon kanske rensar ut något gammalt uthus, hihihi...
Må så gott... värmländskan Bim

Cicki sa...

Resan mot ljuset: Det tycker jag låter som en bra idé. Det borde ju finnas nåt som inte ligger alltför långt ifrån där du bor. Jag har för mig att jag sett det från pendeln.

Bim:Någon gammal plog ska det väl gå att få tag på. Har ni annonserat. Så stort är ju inte vårat utan det räcker med en jordfräs. Och det bästa av allt är att Mike som vi ska dela med har lovat att ta såna tunga saker eftersom både jag och sambon är rätt värkbrutna.

Anonym sa...

Vad härligt! Jag ser också fram emot odlandet. Fast jag vet inte om jag sätter frö, jag kommer nog köpa tomat, gurk och paprikaplantor... fast sallad är ju gott, kanske blir sånt också. Sen har man mat hela sommaren :-)