söndag 2 december 2007

1:a advent

Nu närmar sig julen med stormsteg. Överallt möter man reklam om vilka julklappar man ska köpa, hur många sorters kakor man ska baka, recept på olika sorters julgodis. Listan på dessa påhittade måsten kan göras hur lång som helst.

Jag är så glad att sambon och jag har kapat alla måsten sedan flera år tillbaka. Det skedde i samband med en danmarksresa där bilen gick sönder i Köpenhamn. Med vår egen vilja och bilens sista krafter tog vi oss över till Malmö. Det var två veckor kvar till jul och vi hade ett mindre flyttlass och en husvill son i bilen. Där blev vi sittandes i en vecka medan Bilia förbarmade sig över vår gamla trotjänare. Tänk så glada vi var att ha goda vänner som mitt i julbråskan öppnade sitt hem för oss.

Vi kom hem några dagar för jul. Så den julen blev det inget bullbak, kakbak eller annat. Vi köpte det vi ville ha, färdiggjort av andra. Och tänk, det blev jul ändå.

Nu när vi är barnlösa så köper vi bara det vi vill ha. Vi har sagt att vi helst firar julafton ensamma. Vi byter inga julklappar med någon. Det är bara lilla barnbarnet som får lite saker. Vi har det så skönt och mysigt med detta nya julfirande. Det rekommenderas.

Men än är det bara första advent och adventsstjärnor och adventsstakar är på plats. Inte för att vi måste, utan för att vi vill.

Inga kommentarer: