torsdag 2 januari 2014

Summering av 2013

Det har varit ett händelserikt år med både sött och salt i bagaget.

Jag började året med att sluta röka. Den 7 januari firar jag ett-års-dag. Varför har jag inte tagit det beslutet tidigare?

Som ett resultat av alla dessa cigarretter genom åren så fick jag diagnosen KOL i februari. Det var inget roligt besked och jag blev rejält deprimerad. Fick en del dödsångest och andra negativa tankar. Men till slut reste jag mig även ur det.

Våren fortsatte med att dottern och svärsonen blev med hus. Vi var upp till dem och hjälpte till med att måla och tapetsera innan inflyttningen blev av. Jag var också och hjälpte sonen att köpa möbler och beställa soffa till hans vardagsrum. Hans pappa hjälpte till med att tapetsera och lägga nytt golv.

Vi åkte upp även några månader senare. Då för att ha det lite mysigt och hjälpa sonen att möblera upp hans vardagsrum som nu var färdigt för inflyttning.

I augusti föddes ytterligare en liten herre i Madelenes och Alis familj. Lilla Lennox valde att komma på Nelsons födelsedag. Det är alltså exakt ett år mellan de små prinsarna. Vi hjälpte till med att passa Melina och Nelson under de dagarna. Det var mysigt att få rå om dem så.

Ur ekonomisk vinkling så var 2013 en vändpunkt för oss. Efter att sambon fick sin efterlängtade förtidspension under 2012 så har vi kunnat beta av en del skulder. Vi har det här året kunnat köpa en del nya grejer. Eller nya och nya, vi har lyckats få tag på fina begagnade saker. En nygammal soffa, en nygammal platt-tv, en nygammal förstärkare till surroundsystemet, plus en del annat smått och gott. Det har känts bra. Vi försöker även spara undan och ha för kommande behov. Kanske vi så småningom kan unna oss en resa, till exempel.

Med det samma efter sommaruppehållet började jag träna på Korpens gym. Jag hade fått gå på vårdcentralens gym ända sedan i mars. När så den förmånen gick ut så fortsatte jag på egen hand. Det har känts väldigt bra. Jag har gått två gånger i veckan och kommer att fortsätta att göra så under det nya året.

Tyvärr kunde jag inte fullfölja träningen året ut eftersom jag åkte på en rejäl förkylning, som visade sig vara av en bakteriell typ. Det fick bli antibiotika, plus att jag lyckades hosta sönder ett revben och fick värken från hell av det.

Året har avslutats med att Madelene och Ali äntligen fått flytta in i en egen lägenhet. Plus att sonen varit här och firat både jul och nyår.

När jag läser igen det jag skrivit så ser jag att det positiva överväger. Då kan man ju faktiskt kalla 2013 för ett bra år.

4 kommentarer:

Fina Fiona sa...

Efetr en himla lång uppförsbacke så nådde ni äntligen toppen kan man säga om 2013. Och då närni är där förvaltar ni läge så gott ni kan.

Även om det har dykt upp några motgångar så är det väl för att ni inte ska glömma uppförbacken.

Njut av livet här och nu kramkram

Smycka sa...

Grattis några dagar före din 1-årsdag! Jättebra jobbat! Skit att du fått kol men bra att du i alla fall kan träna. Grattis även till ert nya barnbarn Lennox. Skönt att även komma på fötter vad gäller ekonomi. Det är aldrig roligt att ligga efter! Hoppas att 2014 fortsätter i positivitetsandan! Massor av kramar till er båda <3 Ulrica

Camilla sa...

Oj så mycket som hänt under 2013. Det är ganska häftigt att sammanfatta sitt år och se vad som verkligen hänt. Det blir en hel del.
Verkligen bra gjort att sluta röka. Har du fixat ett år så fixar du fortsättningen! Det låter verkligen som att livet har vänt för er nu och mycket går lättare än tidigare. Hoppas verkligen att 2014 fortsätter i den riktningen! God fortsättning!

Cicki sa...

Fiona: Det får gärna fortsätta med uppförsbacken. Vi gillar inte nedförsbackar....:-)

Smycka: Jag brukar tänka att kan man bara tänka positivt så brukar det mesta lösa sig.

Camilla: Visst blir det mycket händelser om man börjar tänka efter. Det är inget kul med händelsefattiga år....:-)