lördag 14 december 2013

Pyssel inför julen

När beställningarna var färdigsydda så var jag tvungen att ta tag i det egna pysslet. Sambon håller på att röja på kontoret (äntligen efter sju år) så jag grejar det andra som ska ske före jul. Saker som jag föresatt mig att göra var bland annat att klä om dynorna till hallpuffarna. Nu är det gjort och jag är jättenöjd. Tyvärr så är det Elvis favoritplats, så risken för kattdregel är överhängande. Men jag får väl klä om dem igen, i så fall. 
En annan sak jag bestämt mig för var att sy en gardinkappa till köket. Gardinerna har jag sytt tidigare, men jag var så trött på att se den trista gardinstången emellan dem. Idag blev gardinen klar och upphängd. Jag är supernöjd även med den. Jag hade ingen lust med julgardiner i år. Tycker det duger så här. Julgardinerna sitter ju uppe så kort tid i alla fall.
 I hallen står, sedan sju år tillbaka, detta hemska metallskåp. Egentligen hör det hemma inne på kontoret. Men eftersom det varit trångt och bökigt där så har skåpet fått stå kvar. Det har blivit en avlastningsyta där allt möjligt hamnat. Skåpet ska snart bort och det ska sättas upp en marmorhylla i stället. Men det lär vi inte hinna före jul. Eftersom jag ibland lever efter devisen "If you can´t beat them, join them", så gjorde jag det även nu. Med en julduk och lite upputsade ljusstakar så ser det rätt OK ut.
För övrigt är det städning och matlagning som står på schemat. Det rullar på, även om allt tar mycket längre tid nu för tiden. Men jag är duktig på att planera så jag får undan det jag ska.

Inga kommentarer: