tisdag 10 december 2013

Knuttar på gång

 Det kom en beställning tidigt i höst om två musdockor. De skulle vara lite tuffare, åt MC-hållet. De som skulle få dem var två små killar, vars pappor är mycket motorcykelintresserade. Den ena dockan skulle vara klar i november då den ena lilla killen förväntades göra entré. Den andra dockan skulle vara klar till jul.

Jag började  kanske lite i senaste taget, men jag har rätt bra koll på hur lång tid olika sömnader tar. Om det inte händer något oförutsett vill säga. Det gjorde det den här gången. En mycket kraftig influensa dök upp. Jag som aldrig ens är förkyld. Influensan var så tuff att den krävde antibiotikabehandling. Dessutom hostade jag sönder ett revben, vilket inte var speciellt kul. Jag är tacksam att jag är god vän med beställaren så att hon hade all förståelse för att det blev förseningar med leveranserna. Nu får bägge småkillarna dockorna till julklappar istället.
 Det var en jättekul utmaning där jag fick använda all min fantasi och kreativitet till att hitta på de där extra detaljerna som kan bli pricken över i:et. Att hitta tillräckligt små märken var inte helt enkelt. Men till slut hade jag tur och hittade det på en loppis.

Hur gör man en keps som sitter kvar på en docka med vrålstora öron. Jo, man har en öppning mellan "svettrem" och kullen, där man kan dra öronen igenom. En snusnäsduk offrades och fick bli en bandana. Sömmar och andra smådetaljer var sånt där också som gjorde det hela lite tuffare.

Jag tror inte min maskin klarar av att sy i skinn. Men lite blank duchesse kan också ge en illusion om en tuff skinnväst.

Nu hoppas jag att de här små tuffingarna blir uppskattade och att jag uppfyllt uppdraget till fullo.....:-)6 kommentarer:

Inger Marianne sa...

Du är helt suverän!!!! De är ju hur tuffa som helst, hoppas flera upptäcker dina dockor och annat fint du gör. KRAM KRAM från beställaren.

Ruta Ett sa...

De blev ju jättefina! Killarna måste bli så nöjda så!

Cicki sa...

Ime: Tack. Glad att du är nöjd. Kram

Ruta Ett: Jag är nöjd med dem också.

På Selmas gata sa...

Jag tycker att de är så coola! Är säker på att det blir uppskattade av både småkillarna (när de blir lite äldre) och deras familjer:) Kan tänka mig att det var ett kul projekt att få arbeta med.

Anonym sa...

Om du ska sy i skinn, testa en stretchnål, de är nästan bättre än de speciella skinnålarna. Jag har sytt både i äkta skinn och i fuskskinn och det blev riktigt bra med stretch nålen. Men, testa först på en liten bit.

KB

Cicki sa...

Selma: Tack, de var verkligen roliga att göra.

KB: Tack för tipset. Ska testa vid tillfälle. Hur tjockt skinn har du använt vid de tillfällena. Har lite skinn liggandes sedan vi kastade gammelsoffan. Vi tog rätt på det skinnet som inte var slitet.