tisdag 21 maj 2013

Nytt till hemmet

Nu ska ni få se det vi shoppade igår på Ikea. Den viktigaste grejen var den här fina trappstegen. Jag är ju bara en tvärhand hög och behöver ständigt klättra för att nå saker. Det har gjort att jag varit mer eller mindre som en stenget. Men nu har kroppen börjat säga ifrån. Jag får inte balans annat än att jag håller i mig i något om jag ska upp på en stol. Hittills har jag haft min älskade pall, men den klarar jag inte längre. Jag får upp det första benet, men inte det andra. Så igår köpte vi den här finingen. Elvis är lite konfunderad vad det är som stör hans matplats. Tidigare har han kunnat stå mellan benen på pallen. Det går inte nu.
 
Jag har länge längtat efter nytt porslin. Inte för att det andra var slitet eller kantstött. Jag var bara så himla trött på det. Så igår slog vi till. Jag har spanat på det här i några månader nu och är jättenöjd med valet. Vi köpte fyra delar av allting. Jag tror jag ska komplettera med några skålar  och uppläggningsfat också. Men det får bli en annan månad.
 Vi var också i behov av nya lakan. Där börjar de gamla bli slitna, med tvätthål och sömmar som jag måste lagat. Jag tycker det här är så härliga färger. Det är bomullssatin som man sover så himla skönt på. Vi har väldigt litet linneskåp så när man köper något nytt måste något annat bort. Det är bra. Då får man det rensat på köpet. De som åker nu är säkert tio år gamla.

De kommande veckorna ska jag rensa ordentligt i mina skåp och garderober. Nu ska allt gammalt bort. Vi har bestämt oss för att stå på en bakluckeloppis i mitten av juni. Det vi inte kan sälja kommer vi att skänka till vår vanliga loppis. Men kan man göra sig en krona eller två så gör det inget.

3 kommentarer:

Charlotte sa...

Jätteläckra lakan! När jag ska förnya i linneskåpet brukar jag redan där tänka återvinning. Väljer lakan som kan göra sej bra som mattrasor när den dagen kommer... Yrkesskada?! Kram

engelsson sa...

Hehej, härliga inköp. Ja klart du ska testa detta med bakluckeloppis, så skönt att få iväg saker o ting. Vi gör så nån gång per år att vi hyr bord o släpper på pryltrycket. Ha en fin onsdag, jag ska göra färdig storrabatten idag..

Cicki sa...

Charlotte: Ja, det är yrkesskada.....:-) Synd du inte bor nära för annars har du kunna fått några med mycket fin färg i. Skickar nog allt på en vanlig loppis, ev återanvänder jag underlakanet själv.

Engelsson: Vi har stått på en loppis för många år sedan men då hade vi för lite grejer och inga bra grejer heller. Nu känns det mycket mer spännande. Hittar prylar varje dag som jag tänker ta med. Prylar som bara stått och skräpat.