onsdag 22 maj 2013

Fotvård på påse

När vi var i Sundsvall berättade dottern att hon köpt en bra grej. Det var påsar/sockor man satte på fötterna för att få bort torr och gammal hud. Hon var jättenöjd och tyckte de även hade ett bra pris.

Jag har numera väldigt svårt att sköta mina fötter. Jag är både för tjock och för orörligt för att klara av det. Jag har försökt muta sambon till att han ska hjälpa mig, men det är inte hans grej. Förr fick jag fotvård på högkostnadskortet för min psoriasis, men den är inte aktiv just nu så då gäller inte det. På vårdcentralen får man bara hjälp med sina fötter om man har diabetes.

Jag har funderat på att kosta på mig och gå till en fotterapeut, men känt att det varit för dyrt. Jag har även tittat på apoteket på sådana där fotvårdssockor men tyckt att även det varit för dyrt. Jag har hankat mig fram ändå genom att "torrfila" fötterna när jag sätter upp de på toastolen. Det har jag i alla fall klarat av.

Nu när dottern pratade om de hon köpt så kände jag att det var ett pris som passade mig. Plus att hon testat med gott resultat. Igår satte jag på mig dem och drog en gammal slalomstrumpa över. La upp fötterna på fotpallen, lät sambon passa upp med kaffe, samt lät fotvårdsockorna göra sitt jobb. Tvättade fötterna efteråt och smörjde in dem. Jag var helt förundrad över resultatet. Mina fötter som brukar vara torra och sprickiga så man river sig på bitar som står ut. De var helt plötsligt mjuka och fina. För att verkligen få se resultatet väntade jag till idag på morgonen. Och fötterna är lika fina.

Det bästa av allt är att de ska bli ännu finare om en vecka när all gammal hud ramlat av. För mig känns det nästan som ett under. Jag borde kanske tagit några foton före och efter, men det glömde jag......:-)

Jag brukar inte göra så mycket reklam på min blogg, men nu måste jag göra det. Jag vet att det finns fler där ute som har samma problem som jag. Plus att jag vill hjälpa Andreas som jag köpt dem av.

Priset för en förpackning med två sockor är 100:- plus 15:- i frakt. Köper man tre förpackningar får man dem fraktfria. Det ska jag göra nästa gång. Andreas är också snabb. Jag beställde mina strumpor i fredags och i måndags hade jag dem låg i brevlådan.

Så skynda er att maila Andreas på den här adressen och få sedan fina fötter. Det är värt varenda krona.

Uppdatering: Andreas har nu berättat för mig att en del kan få vänta upp till fyra veckor på slutresultatet  eftersom kroppen är unik. Bara så ni vet.

13 kommentarer:

Madde sa...

Åh det här låter som något för mig även om Ali är ganska snäll o kan hjälpa mig (han är dock ganska hårdhänt haha)!
Gick dock inte o maila via din länk så du kanske kan inboxa mig adress, finns det ingen hemsida?

Helene sa...

Jag kan bara instämma. Jag testade Apotekets "footner" för ett bra tag sedan och blev supernöjd. Sist köpte jag på Coop "Baby Foot" men blev inte kika nöjd, så jag röstar för Apotekets. Och så luktade Apotekets ljuvligt!
Med Apotekets Footner skulle jag ha fötterna i påsen i en timme och med Coops i två.

Apotekets vinner (för min del) då resultatet blev helt outstanding = sjukt bra. ;)

Cicki sa...

Madde: Här har du mailen. Fattar inte varför den inte funkar.

Maddei@hotmail.com

Helene: Jag har kollat på Apoteket Hjärtat och där kostade de nästan trehundra kronor. De här är ju sjukt billiga så jag tycker du ska köpa av Andreas.....:-)

Bloggblad sa...

Det låter intressant, helt klart. Men jag är ganska tacksam att jag slapp före-bilder...

Cicki sa...

Bloggblad: Vilken tur att jag glömde det då.....:-)

Helene sa...

JAg får testa Andreas fotiga vidunder så fort jag blir stadd vid kassa. Tack för tipset Cicki! <3

Ruta Ett sa...

Du har lagt in mailadress till Madde på länken - och inte till Andreas.

Ruta Ett sa...

...eller ska det vara Maddei@hotmail.com? Är det rätt?
Vore nåt för mina skorviga, spruckna hälar.

Cicki sa...

Helene: Det tycker jag absolut du ska göra. Jag köpte bara en påse nu men ska köpa tre till i juni när jag fått nya pensionspengar. Nu har vi varit slösaktiga på både Ikea och till Jerrys show så då får fötterna vänta...:-)

Ruta Ett: Det är rätt mailadress. Om du klickar på den så ska det funka. Jag håller på att peppa honom till att han ska skaffa en hemsida. Då blir det lättare att nå han.

På Selmas gata sa...

Kanon! Bra inlägg! Jag var faktiskt på mitt livs första fotvård igår. Medicinsk sådan då jag är diabetiker. Vet inte hur det är i andra landsting men här var det absolut inte givet att jag skulle få gå på nåt sånt "bara" på grund av diabetesen. Fick "tjata" rätt bra... Vilken känsla nu efteråt att ha så lena fötter!!

Jag minns att många bloggade om det där som heter "baby foot" (tror jag?) där skinnet skulle ramla av efter hand. Nu har jag fotfobi och går t.ex. aldrig barfota, inte ens hemma, så för mig var det inte ett alternativ. Kan inte tänka mig att få allt "bös" i strumporna... Men det är ju jättefint att du tipsar om något prisvärt, för visst är det trist med fula fötter...

Cicki sa...

Selma: Vad jag förstår så får alla med diabetes fotvård på högkostnadsskyddet här i Stockholms läns landsting. I Uppsala där pappa bor får man var fjärde behandling gratis. Så det verkar vara olika.

Jag går ju ständigt barfota, i mina sandaler, nästan sommar som vinter. Får väl se hur jag kommer att fjälla framöver.....:-)

Och du, hoppas du hade kul ikväll....:-)

Anonym sa...

Vilket bra tips! Tack för det! Jag har provat Footner som jag fick i julklapp och tyckte det var jätte bra, men för dyrt.

Tyckte dessvärre att resultatet inte varade så länge och fick då höra att man kan behöva göra om det efter en tid, vilket jag inte ansåg mig ha råd med.

Kram kram!

AprilSus

Cicki sa...

AprilSus: Jag ska helt klart köpa fler. Nästa gång beställer jag tre stycken på en gång.