tisdag 16 april 2013

Hälsouppdatering

Nu är jag så himla glad att det nästan sväller i bröstet på mig. Dessutom är jag lite stolt. All koll på hjärta och lungor är klara. Jag har KOL i ett tidigt stadie. Det går inte att komma ifrån. Det känns inte längre så jobbigt heller.

Men det har ju även funnits en oro angående hjärtat också. Nu är det färdigkollat. Jag har ett jättebra hjärta och en kondition som både jag och doktorn är väldigt nöjda med. Det är här min stolthet kommer in.

Jag har ingen form av arytmi, vilket känns jättebra. Min hjärtklappning och extraslagen har minskat mycket med medicinering. Mitt hjärta och min kondition är på samma nivå som en fullt frisk, otränad person i min ålder. Det är min fibro och min KOL som drar ner resultatet. Jag har fått en kompletterande medicin till andningen eftersom den inte blivit så mycket bättre.

I morgon ska jag till VC och få akupunktur mot min trokanterit. Den behandlingen kommer att ta några veckor, sedan ska jag få börja träna på deras maskiner. Det kommer att bli jättebra.

12 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Jag är också glad att ditt hälsotillstånd är under kontroll.
Bra mat, motion och lite piller - du blir nog hundra.
Särkarna blev bra, herrn är nöjd och jag slipper se honom i urtvättade t-skits.
Ha det bra.
Kram Viola

STORARTAT! sa...

Men så härliga nyheter!

AprilSus sa...

Vilken lättnad att hjärtat mår bra. Det är klart man är orolig för att få negativa besked om sin hälsa, men hur man än vrider och vänder på det hela, så är ovissheten värst.

Lycka till med din akupunktur! Och det där trokanterit måste jag allt ta och Googla, för det har jag inte en minsta aning om vad det är? ;)

Kramis!♥

På Selmas gata sa...

Vad härligt att höra! Ja inte att du har Kol naturligtvis, men det andra! Hur det än är så är ju hälsan det viktigaste vi har. Det märker man ju om inte annat när man får problem med den

(uppdaterade Gredelin-bloggen med ett inlägg igår på just det ämnet btw)

Det brukar sägas att den som är frisk har tusen önskningar, den som är sjuk har bara en. Så nu får du och sambon ta och fira lite hemma, så roligt att ni får lite positiva besked!! Kramar/Tanja

Cicki sa...

Viola: Jag är så himla glad att allt är bra. Herrn själv har redan tackat och jag skrev till han att det vore kul om ni tittade in på en fika när ni har vägarna förbi.

Storartat: Gissa vad glad jag är.

AprilSus: Tackar. Enkelt uttryckt så är trokanterit en inflammation i ett höftben.

Tanja: Ja, hälsan är det man önskar sig mest. Såg att du uppdaterat Gredelin. Jag har bara varit dålig på att kommentera. Känner att det här har tagit energi av mig.

engelsson sa...

Men så härligt att få sådana besked..en stor ljusning i tillvaron nu vännen. Nu kan du trava in i våren med ett leende..o vi ler med dig.. <3

Cicki sa...

Engelsson: Ja, jag är verkligen glad.

Cina sa...

Heja Cicki! Bra besked och en plan. Det är bra!!!! Varm kram

Cicki sa...

Tack Cina. Jag är verkligen glad och lättad. Tydligen har även pappa oroat sig, för idag ringde han och hörde hur det gått. Han hör så sällan av sig så jag blir alltid orolig när jag ser "pappa" på displayen. Det är alltid jag som ringer honom.

tant Hannele sa...

Alltid bra att veta.

Camilla sa...

Så skönt att ha allt under kontroll! Det låter som att du verkligen är på G.

Cicki sa...

Hannele: Man kan säga att det föll en sten från hjärtat.

Camilla: Helt plötsligt får jag sova på nätterna. Oron har släppt.