söndag 17 mars 2013

Att återta kontrollen

Egentligen hade jag tänkt ta en stavpromenad idag. Men hur det nu gick till så blev det inte av. Jag kände att det var annat som pockade på här hemma. Även om sambon är jätteduktig att städa, så har han ändå ett visst filterseende. Det har inte jag. Så jag kände att jag var tvungen att torka av och städa både här och där.

Nu är diskmaskinen ordentligt rengjort invändigt, spisen och köksbänkar är rensade och avtorkade, müsli är på G. Snart ska jag vattna blommor och gå igenom sådant. Jag ska även gå igenom räkningshögen och se om vi kan unna oss ett loppisbesök på tisdag. Det är sånt här som gör att jag känner att jag måste få göra för att få kontroll över livet igen. Ett liv som annars fladdrar runt helt okontrollerat, där jag bara har att hänga med på allt. Så vill jag inte ha det. Min hälsa ska inte få styra mitt liv. Inte alltför mycket i alla fall.

Så jag torkar mig till kontroll. Hinner jag ska jag även sy ihop kuddfodralen jag klippte till i fredags.

5 kommentarer:

Camilla sa...

Skönt att få sånt där småplock och städande gjort. Sånt har jag också ägnat dagen åt.

AprilSus sa...

Har läst ikapp mig och ser att du fått din dom och det är klart att oron runt ens hälsa skapar stress. Då kan det vara riktigt skönt att hålla sig sysselsatt med praktiska saker, för att hålla tankar och oro under en någorlunda kontroll. Dessutom har du ju fått en massa bra och nyttigt gjort. ;) Hoppas du kan unna dig det där loppis besöket, för det är du verkligen värd.

Önskar dig en bra start på nya veckan. Kram!

Cicki sa...

Camilla: Det är knepigt att det känns så skönt när man fått undan sådana där småsaker, som det egentligen är.

AprilSus: Det är en så länge bara en deldom, så att säga. Alla utredningar är inte riktigt klara än. Men det känns ändå rätt bra. Ja, pengarna räcker till ett loppisbesök.....:-)

Shirouz sa...

Det är märkligt det där, till och med jag som inte är i närheten av pedanteri känner ibland att jag måste städa lite för att få kontroll, jag tror att man vill ha kontroll på det man kan ibland, speciellt när det är rörigt insides. Jag har ju roat mig med fk och af igen, de månaderna så orkade jag inte mycket här hemma, vilket också är en källa till irritation. Nu börjar jag att må lite bättre och har börjat att komma ikapp lite smått med så trevliga saker som städning och tvättning och vattning på reguljär basis. Känns ganska bra, det. :)

Cicki sa...

Shirouz: Jag tror också att det är så att det vi städar när allt annat är kaos för städningen kan vi kontrollera. Kanske tur på sätt och vis för då blir det rengjort i röran ibland iaf......:-)