söndag 10 februari 2013

Vidbränt

Igår åt sambon och jag Tex Mex. Det var evigheter sedan vi gjorde det senast. Vi hade gjort på sås på räkor som vi åt med tortillas.

Efteråt satt vi och tittade på TV. Plötsligt börjar det lukta bränt. Jag gick ut i köket, men kunde inte lokalisera vad det var. Ugnen stod på för jag höll på att torka äpplen. På bänken stod även nygräddade surdegslimpor. Men inget av det borde lukta bränt.

Sambon började också reagera på lukten så han började också titta runt. Då upptäckte han vad det var. Det stod en platta på. Där hade jag ställt en tallrik med några överblivna tortillas. Det var de som brändes vid.

Jag är tacksam att plattan bara stod på tvåan, så den var inte så het. Jag är också tacksam att det var en porslinstallrik och inte en plastburk jag ställt ifrån mig. Allt som hände nu var att vi fick dras med en otrevlig lukt och att jag idag fått skrubbat tallriken med Svinto.

Om man är så här klantig nu, hur ska det då gå när man blir ännu äldre? Jag bävar!

6 kommentarer:

Camilla sa...

Jaha du, eller så har du klarat av dina klantighetspoäng nu och slipper sen ;)
Otäckt det där med glömda plattor eller att råka ställa olämpliga saker på en platta som inte hunnit svalna. Tur att det gick ganska bra i alla fall.

Anonym sa...

Ska vi bilda Klubb? ;) Jag satte TV-kannan på en platta som jag nyss hade stängt. Vi har keramikhäll så det kan vara lite knepigt ibland att utan glasögon se plattmarkeringen. Och jag hade såklart glömt att den nyss va kokhet... suck...

KB

Cicki sa...

Camilla: Det vore ju inte så dumt om man redan nu har klarat av sina klantighetspoäng. Då är det bara att köra på i fortsättningen....:-)

KB: Keramikhällar kan vara förädiska. Hur gick det? Var det en TV-kanna i plast? Det är väl bara så här vi är.

Anonym sa...

Såklart kannan var av plast! Jag fuskar aldrig gör alltid saker ordentligt!;)

KB

Cicki sa...

KB: Det borde jag ju fattat.....:-)

Bloggblad sa...

Min kompis var bra mycket yngre när hon tänkte låta jordgubbssylten koka en liten stund innan hon åkte iväg på konsert flera mil bort. När hon satt sig tillrätta ropades hennes namn ut i kyrkan.... Brandkåren höll på att sanera köket.... Jag behöver väl inte tala om att hon inte är så förtjust i jordgubbssylt längre.