lördag 1 december 2012

Snökaos

Det är rena rama snökaoset efter hela södra norrlandskusten. Dottern bor i Sundsvall och har sin arbetsplats söder om Härnösand. Hon har alltså en normal restid på ca fyrtiofem minuter. Hon skulle egentligen arbeta hela helgen, så i morse åkte hon en halvtimme tidigare än vanligt, eftersom hon visste att väglaget var besvärligt. Hon kom halvvägs. Där var det stopp. Det var hundratalet lastbilar och bussar som satt fast. Plus alla vanliga bilar.

Efter fyra timmars kötid blev de omdirigerade, men även där blev det stopp till slut. Då vände hon och tog sig hem igen. Hennes chef är helt förtvivlad. När hon pratade med han senast så var de elva man kort på jobbet. Den siffran kan ha stigit nu. Det är personal som av olika anledningar inte tagit sig fram.

Vi är ganska små när vädrets makter bestämmer över oss.

4 kommentarer:

Camilla sa...

Hua! När jag läser det där så känns det skönt att bo lite längre söderut. Skönt att hon mår bra i alla fall och inte lyckades krocka eller köra i diket.

Cicki sa...

Camilla:Hennes ena jobbarkompis lyckades hamna i diket. Så jag är verkligen glad hon är hemma igen. Hon sa att ser det likadant ut i morgon ska hon inte ens försöka ta sig till jobbet.

Ruta Ett sa...

Här har vi bara sett snö på bild. Jag skulle inte ha något emot lite flingor, fast inte i Sundsvallsmängder.

Cicki sa...

Ruta Ett: Här har det kommit rätt mycket snö, fast inte som i Sundsvall. Utan så där lagom att det känns att det är vinter. Härligt!