söndag 16 september 2012

Blöt, blötare, blötast

Idag passade jag på att plantera om de sista pelargonerna på balkongen. De sitter numera i vanliga krukor som är bara att lyfta in när det blir för kallt ute.

Eftersom det blir rätt söligt av sånt jobb så tänkte jag passa på att dammsuga av balkongen också. Det blev så fint. Dammsugaren markerade för att påsen började bli full, så jag tänkte avsluta mitt jobb med att byta till en ren dammsugarpåse.

När jag lyfter upp den gamla, så är den dyngsur. Det är också alldeles fullt med vatten i dammsugaren, under där påsen suttit. Tydligen var det blötare i balkongmattan än jag förstått. Jag var glad att vi kostat på oss en dammsugare med överhettningsskydd. Jag hoppas att den hade löst ut om det blivit ännu blötare.

Nu torkade jag ur så mycket som det gick och dammsugaren har sedan stått med öppen lucka för att lufttorka innan jag sätter i en ren påse. Tänk att en alldeles vanlig lördag i september kan bli så äventyrlig.

3 kommentarer:

Camilla sa...

Jaha dammsugaren! Jag trodde först att det var du som var blöt och undrade hur det i så fall skulle gått till idag när det varit så fint solväder :) Fast dammsugare kan ju bli blöta ändå, trots solen.

Bloggblad sa...

Ojdå! I min dammsugare brukar påsen åka åt sidan där suggrejen går in, och hela utrymmet fylls med damm, för den fortsätter att suga... och jag är livrädd varje gång att det ska börja brinna i motorn. Himla dålig dammsugare var det - säkert konstruerat av en man som aldrig har dammsugit!

Pelargonerna ja... är det dags att ta in dem snart alltså?

Cicki sa...

Camilla: Lite blöt blev jag i form av svett. Det var så varmt och skönt där på balkongen.

Bloggblad: Det låter som du måste investera i en ny. Jag är inne på min tredje dammsugare på femton år. Den jag köpte när jag skilde mig var en Volta. Den motorn brann när jag dammsög sängarna en gång. Då investerade vi i en Nilfisk. Det är ju ett bra dammsugarmärke. Den sög bra men plastdelarna ramlade sönder, en efter en. Så nu har vi en Miele. Dyr som attan men nu hoppas jag den här ska hålla minst tio år.....:-)

Jag hoppas det inte är dags än att ta in pelargonerna. Jag har bara förberett för att inte bli överraskad helt plötsligt.