söndag 26 augusti 2012

Veckan som gått och veckan som kommer

Vilken härlig vecka vi har haft. Det har varit besök av god vän, besök hos god vän och däremellan härlig shopping. Vi toppade med en fantastiskt helg.

I fredags kom goda vännerna S och S. Vi bjöd på god fisksoppa, hembakad surdegsciabatta och fruktsallad som efterrätt. Tanken var att vi skulle åka ner på stan till klockan åtta när Hoven Droven spelade på festivalen. Vädret hade svårt att bestämma sig så klockan var nog över nio innan vi kom iväg. Men vad gjorde det. Vi umgicks och hade det mysigt hela tiden.

Fredagskvällen bjöd även på Amanda Jenssen så henne missade vi inte. Oj, vad jag gillar den tjejen. Kvällen avslutades med en pubrunda som inte gick av för hackor. Det var nästan som på den gamla goda tiden när man orkade hur mycket som helst.

Igår var sambon och jag ensamma. Vi åt gott hemma och även denna kväll åkte vi ner på festivalen. Vi såg först Top Cats. Vilket ös och vad roligt det är att unga killar plockar upp de härliga gamla rocklåtarna så de inte faller i glömska.

Vi gick sedan en liten runda på stan och istället för pubrunda så blev det en kaffe och kanelbulle. Det var inte heller dumt.

Kvällen avslutades med en av mina idoler, Jill Johnsson. Vilken tjej. Var det ös på Top Cats slog hon det med hästlängder. Hon är bara så bra. Och jag njöt. Och stampade takten. Och klappade händerna. Härligt.

Det blev tidig buss hem för nu värkte kroppen ordentligt av alla kroppsrörelser. Smakar det så kostar det. Idag är det vilodag för imorgon drar det igång igen.

Imorgon kommer bästa extradottern C för lite sömnadshjälp. Tisdag är det tvättstuga och på onsdag packar och packar jag. För på torsdag bär det av till Sundsvall. Med tåg. Det är andra gången vi åker tåg upp. Hälften så dyrt som med bilen. Nackdelen är att man får släpa lite mer, men det kan inte hjälpas. Tidsmässigt spelar det heller ingen roll.

Oj, vad jag längtar efter att få krama om mina älskade barn och kära svärsonen. Vi ska plocka svamp, göra loppisarna osäkra och en massa annat kul. Eventuellt blir det städning av sonens lägenhet också. Själv säger han att det inte behövs, men vi har lite olika åsikter om vad städning innebär. Så vi får se om vi hinner och orkar.

Här kommer nu ett lite smakprov från Jills senaste platta.


6 kommentarer:

AprilSus sa...

Fullt upp! Men så länge det gäller trevliga och roliga saker så är det ju mest bara härligt, förutom att kroppen tar lite stryk.

Ha en trevlig resa till mysiga Sundsvall.

Kramis!

Junebacken! sa...

Vad härlig din helg har varit, både Amanda Jenssen och Jill Johnsson, det är två av mina favoriter också. =)
Känner igen det där med söner och städning. Min son har flyttat hem igen, dock bor han inte inne hos oss utan i "lilla" huset på gården, en gammal bagarstuga med oinredd övervåning och en undervåning på dryga 80 kvm.
Det är jättehärligt och mysigt att ha honom "hemma" igen även om det bara är på helgerna eftersom han jobbar i Stockholm.
Jag vill göra lite snyggt inne hos honom, har beställt nya gardiner till köket med matchande kökshanddukar och frågade honom om jag fick klä om hans köksstolar, de var lite sunkiga. Det fick jag men jag vill sätta upp gardinerna först och då måste först ett par ordentliga gardinstänger upp så jag har bett honom att skruva upp sina, det var några veckor sedan och de har fortfarande inte kommit upp. Han tycker inte att det är viktigt alls att snygga till och göra lite mysigt, vaddå, det är väl bra som det är? Och att det ligger en massa kläder på golvet istället för i tvättkorgen...
Jag ignorerar och försöker att inte tjata, jag har ju egentligen inte med det att göra. Men ibland är det svårt. ;)
Jag önskar dig härliga dagar med dina barn. =)
Kram

Cicki sa...

AprilSus: Man tar gärna de där värkslängarna när man haft trevligt. Trevligheterna kompenserar, kan man säga.

June: Ja, de är som de är de där sönerna.....:-)

Spader Madame sa...

Blir glad av att höra!

Maja sa...

Jill Johnsson är jättebra! Såg du när hon tog över Lottas "allsång på Liseberg" förra året när Lotta akut tappade rösten? Hon skulle platsa som programledare också, var superbra på det med!

Cicki sa...

Spader: Jag känner mig också väldigt glad.

Maja: Tyvärr missade jag det eftersom vi inte brukar titta på Lottas Allsång. Men jag kan tänka mig att Jill skulle passa till något sånt. Hon hade härligt mellansnack mellan låtarna.