lördag 1 september 2012

Gårdagen

Igår var det vrålshopping. Vi började i Birsta där sambon äntligen fick ett par nya chinos och ett nytt bälte. Han köpte även ett par nya fina vinterskor. Allt sånt här har vi ju tidigare hankat oss fram med nödlösningar så det kändes så bra att han äntligen skulle få något riktigt på fötterna.

Det är ju så när man haft dålig ekonomi i så många år som vi haft. Ju längre tid man tvingas leva så, ju större är behovet av riktiga grejer. Nu börjar vi hämta igen en del,  så just nu känns det som att vi är färdiga på kläd-och skobiten. Nu klarar vi oss bra länge. Våra vinterjackor är väl siså, men de får duga en säsong till.

Sedan skulle vi åka på en ny loppis som dottern och svärsonen hitta. Oj, vad fina saker han hade.Han hade en hel del från Upsala-Ekeby som tillhör mina favoriter. Men han var lite dyr. Så vi tittade mest. Vi hade några saker vi var sugna på, men kände att vi redan gjort av  med för mycket pengar. Då berättade mannen  att han skulle ha halva priset på det mesta de sista veckorna. Vi tolkade det som att det gällde nu. Då blev allt genast intressantare. Så jag bestämde mig för att jag skulle  ha en jättefin tobaksburk från UE. Dottern hade fastnat för  en fotogenlampa. Så mannen börjar slå in det och så säger han hur mycket vi ska betala. "Men var det inte halva priset", frågade vi. Då sa han att det är helgen om två veckor. Vi försökte få han att släppa grejerna åt oss nu för halva, men det gick han inte med på. Då blev vi sura och struntade i allt.

På kvällen kom sonen och åt middag med oss. Nu ska vi till honom och städa hans lägenhet. Regnet vräker ner så svampskogen får  vänta.

2 kommentarer:

Beppan sa...

Ingen affärsman den där loppissnubben inte! Men tji fick han - ingen försäljning....

Tack för tips om Gudmundstjärn! Intressant besöksmål som jag ska lägga på minnet inför kommande färder söderut.

Cicki sa...

Beppan: Ändå grämer jag mig lite över att jag inte hade tjockare plånbok. Han hade mycket fint.

Gudmundstjärn är verkligen värd ett besök. Nu var det flera år sedan jag var dit senast. Det kanske är dags igen nästa sommar. Vi får väl se.