söndag 19 februari 2012

Lördag i tygens tecken

Idag har jag klippt till en klänning som jag ska ha på en fest om ca en månad. Det är en djupröd taft som skimrar i både blått och guld. Ett enormt vackert tyg. Jag hoppas jag kan göra tyget rättvisa med mitt klänningsval. Det blir lite mönster och lite egna idéer blandat.

Efter att jag klippt och sporrat klart så rev jag ur i klädkammaren. Det är nämligen så att vi har inte plats med vår helkroppsspegel någon annanstans. Den hänger på innerväggen i klädkammaren med all vår återvinning och rotfruktsförvaring framför. Det är en bred 70-tals spegel. Snygg, men för bred för våra hallväggar. Vi har inte haft råd ännu att köpa någon ny spegel. Vi har sett ut en och går och tittar på den ibland. Rätt som den är så ska den i alla fall bli vår.

Jag behöver en helkroppsspegel när jag ska prova på mig själv. Drömmen är ett syrum med mycket hyllor, stor spegel och en provdocka. Det händer att drömmar uppfylls. Spegeln verkar i alla fall vara en uppnåelig dröm.

När jag fixat det där med spegeltillgången så började jag sy lite grand. Jag sydde bystvecken och skulle pressa dem. Jag fick en känsla att jag kanske borde testa värmen på strykjärnet mot tyget innan jag började pressa. Det var en himla tur att jag gjorde det. Provbiten nästan smälte. Det var mer tur än skicklighet att jag gjorde testet. Jag är nämligen rätt slarvig med sånt där och pressar det mesta på högsta värmen. Men man ska ha tur ibland.

Min granne, hon med dolmarna, hade stor röjning hemma idag. Det har gjort att jag fått en rejäl bunt med avlagda gardiner. Det är jättevackra tyger i fin kvalitet. Så kvällen har tillbringats i min sköna fåtölj, med en sprättkniv i näven och Bodyguard på TV:n. En nostalgitripp som hette duga. Trots att jag sett filmen massor med gånger så hängde tårarna i ögonfransarna vid slutscenen.

9 kommentarer:

Mångmamma sa...

Speglar är jag dålig på och Bodygaurd har jag inte ens sett!
Har en del att hämta in med andra ord ...

Smycka sa...

Speglar är viktiga! Jag är inte heller så noga med strykjärnet, men efter en händelse som du gjorde gjorde jag på en gardin, fast i början av den. *s* Spännande att få se din klänning. Är övertygad om att du blir jättefin! kram =o)

Cicki sa...

Mångmamma: Har du aldrig sett Bodyguard? Då har du missat en del.....:-)

Smycka: Det är sådana misstag man bara gör en gång.....:-)

Samtal från min trädgård sa...

Vilken tur med provstrykning...! Hade ju kunnat sluta i förskräckelse annars. Här tittade vi på 007 istället, men jag såg begravningen, väldigt fin och annorlunda.

Cina sa...

"Bodyguard" och "Dirty Dancing". Två stora filmer som rullar då och då i radhuset. Men, men, men! Missade du Ranelid i "mellon"??? ;)

engelsson sa...

Vilket härligt drömrum..engelsson önskar av hela sitt hjärta att du ska få ett sånt rum en dag..kram

Cicki sa...

Samtal: Jag tänker med skräck på vad som kunnat hända med detta vackra tyg. Visserligen har jag mycket kvar men det vill jag ha till annat än att behöva klippa nya stycken för att jag förstör de gamla....:-)

Cina: Jag har ett förhållande till Dirty dancing också....:-) Visst såg jag Ranelid. Jag gillar verkligen inte den mannen. Men samtidigt så börjar jag fundera om det inte är så att han har en stor portion humor och enbart driver med oss.....:-)

Engelsson: Kanske en dag så är rummet mitt. Jag hade ett syrum i förra lägenheten. Men hyran blev så dyr där att vi tvingades flytta.

Ingabritt - after work sa...

Hmmm, det är viktigt med helkroppsspegel. Läste någonstans att överviktiga föräldrar ogärna har sådana och att det inte är bra för barn att inte få tillgång till sådana, det är viktigt för kroppsuppfattningen. Nu vet ju du bättre och det där syrummet, ja det är ju något att drömma om. Det har jag gjort i alla år. Tänkte faktiskt på det en dag, när första datorn kom i huset för tjugo år sedan ungefär, då helt plötsligt fanns det plats och rum för den. Märkligt!

Cicki sa...

Ingabritt: Visst är det märkligt att datorerna får plats, men inte symaskinerna. Samma konstiga mysterium här...:-)