lördag 25 februari 2012

Mycket skräp blir det

Jag brukar inte reta upp mig på så många saker. Men idag blev det ett adrenalinpåslag när vi var till återvinningen med veckans sopor. Det såg för bedrövligt ut där. Det här är inte värsta bilden, men det var bara den som blev kvar i sambons mobil. Han har en app som gör att man kan skicka bilderna direkt till vårt renhållningsbolag, när man ser sånt här. Det är bra.

Det ser ännu värre ut bakom containerna. Jag hittade en påse med jättefina svarta djupa tallrikar. En av dem var kanstött, alltså hade man kastat alla sex som hörde ihop! Jag tog rätt på de fem hela. Jag tänkte kanske Madde och Ali vill ha. Vill de inte ha dem, så kör jag ner de på loppisen. Hela och fina tallrikar ska i alla fall inte kastas bort. Det tycker inte jag, i alla fall.

6 kommentarer:

Charlotte sa...

Sånt här är sorgligt att se! Man ska återvinna så långt det går och sen faktiskt kasta det i avsedda containers, inte bredvid! Tyvärr tycker jag det är en vanlig syn! Trevlig helg! Kram

Mångmamma sa...

Verkligen inte.
Själv fyndar jag helst uddaporslin på loppis!
5 eller 7 tallrikar i stöten, spela roll!

engelsson sa...

Usch så gräsligt tråkigt..varför ska folk skräpa ner så.. Hah..bra du tog rätt på tallrikarna.. Jag har samma filosofi...det som e helt o fint ska inte kastas..jag brukar ge bort allt jag själv ledsnat på..ibland säljer vi det i Ronneby..de har loppis i brunnsparken som du säkert känner till.. Nu i vår har vi storstädning inplanerad i källaren..o då kommer massor att rensas ut.. Jag gick igenom en massa tyger igår..o önskar vi bodde närmare..där fanns sånt du säkert kunnat nyttja o sy av..nu får jag hitta nån på närmre håll.. Härnere kryllar det av tyger på loppisar..jag köper på mig för mycket ibland..bara för att det e vackra bra tyger.. O sen så sitter jag där med en massa skatter som jag inte hinner göra något av.. Gårdagens fynd var fyra jättebitar skogsgrönt linnetyg..allt för en femtiolapp..jag var överlycklig..de ska bli gardiner som ska upp i vardagsrummet till hösten....

Cicki sa...

Charlotte: Porslin ska ju inte ens läggas i någon av de där containarna. De ska ju till sopstationens uppsamling. Folk är obeskrivligt lata.

Mångmamma: Jag tittar alltid efter fint porslin. Nu har vi ruskigt mycket själva så ibland rensar jag ur och kör till loppisen.

Engelsson: Här börjar det bli dyrt på loppisarna. Det är nog Stockholmspriser som slår igenom här. Men några mer tyger behöver jag nog inte just nu. Du ska se vilka mängder jag har......:-)

Hannele på Hisingen sa...

märkligt att många tror att någon annan ska ta hann om allt..

Cicki sa...

Hannele: Visst blir man trött på folk som inte kan ta hand om sina egna sopor utan bara dräller det omkring sig.