lördag 28 januari 2012

Syglädje

När jag gick i sexan satt jag en hel termin och försökte lära mig sy snygga knapphål för hand. Jag fick aldrig godkänt på det. Då bestämde jag mig för att när jag blev stor skulle jag ha en symaskin som kunde sy knapphål. Jag tror knappt det var uppfunnet med sådana maskiner då, så jag var nog väldigt nytänkande.

Självklart kunde min första symaskin sy snygga knapphål. Det kan även den kära Berninan som jag har nu. Men jag har inte varit riktigt nöjd med dem på slutet. Så min glädje blir enorm idag när jag upptäcker att symaskinsdoktorn fixat till det också.

Han är min idol. Snart dyrkar jag marken han går på.

Och kjolen blir så fin och jag njuter i fulla drag. Med symaskinen och stereon på högsta varv och volym.

3 kommentarer:

kb sa...

Jodå, det fanns symaskiner som sydde knapphål då. Mamma köpte en Husqvarna,(den andra mörkgröna modellen),1957 och den gick och går fortfarande att sy fina knapphål på, även om det är lite omständligt.Den flyttade för ett antal år sedan till M, och är still going strong.

Lippe sa...

Vad härligt det låter! Glad att maskinen går så bra igen eller faktiskt ännu bättre!
Kram

Cicki sa...

KB: Mamma hade också en sådan där grön. Det kanske gick att sy knapphål på den men jag minns inte det. Jag tror syrran har den maskinen fortfarande. A-K har en sådan som hon fått efter sin farmor.

Lippe: Den behövde lite kärleksfull omvårdnad. Nu är den som ny igen.