tisdag 20 december 2011

Stressfaktorer

Att det blev så tokigt igår har, som jag skrev, viss orsak i att vi haft några kraftiga stressfaktorer här hemma. Den ena blev vi av med idag. Tack och lov.

Den vanliga stressfaktorn för oss är som vanligt ekonomin. Som är sämre än någonsin, efter två häftiga bilreparationer i höst. Men vi reder ut det på ett eller annat sätt.

Den andra blev vi som sagt med av idag. Sambon har haft ett födelsemärke som burit sig konstigt åt. Så för ett tag sedan var han till vårdcentralen och fick det borttaget. Grejen var bara det att det fanns några förändringar där. Så vi har levt med ett "eventuellt-cancer-spöke" i några veckor. Idag har sambon varit till Karolinska hos en specialistläkare. Man har tagit bort ännu mer runt födelsemärket och undersökt andra fläckar. Och eliminerat cancerrisken. Nu kan vi andas ut igen. Det återstår ett återbesök, men det är mest för säkerhets skull.

Medan sambon var iväg idag så irrade jag bara runt här hemma, oförmögen att ta mig till med något. Nu kan jag med lugn och ro gå ner i tvättstugan. Det var som en sten som föll ifrån våra axlar. Kanske det kan bli någon julkänsla även här hemma?

5 kommentarer:

anybody sa...

Jag har också levt med en överhängande "stressfaktor" en längre tid och fick ett besked i rätt riktning i går.

Det handlande inte om hälsan och livet som i ert fall men, visst är det konstigt .. när du egentligen borde bli glad så blir du bara intill döden trött och handlingsförlamad??

Cicki sa...

Anybody: Det tycker jag är så rätt ofta att när pressen släpper så kommer tröttheten.

Skönt att du också fått ett positivt besked. Sådana vill vi ha mycket av....:-)

Lippe sa...

Vad glad jag blir när jag hör att ni fått lugnande besked!
Sådant att gå och fundera på sliter mer än vad man kanske vill tro och erkänna??
Jag önskar er en god jul!!

Cicki sa...

Lippe: Tack. Det var nog först igår som jag insåg hur det tagit på oss. Men nu är det över, tack och lov.

Beppan sa...

Skönt att problemen löser sig, ett efter ett! Inte bra att behöva gå och oroa sig för saker och ting....

Kul att jag kunde bidra med ett läckert godisrecept!