torsdag 15 december 2011

Jag är bäst!

Idag har jag gjort något jag inte gjort på flera år. Jag nästan skäms för att berätta det. Jag har FICKPARKERAT! Jajasemensingen, det har jag gjort idag.

Jag fick mitt körkort 30 oktober 1967. Jag har alltså haft körkort i fyrtiofyra år. Jag har dessutom massor med körtimmar bakom mig, fler än vad många andra har. Jag är en fullgod förare i de flesta väglag. Men jag är urusel på att fickparkera.

Det kan har att göra med att jag är väldigt kort. Jag har dålig koll på vart jag har bakändan på bilen. Så jag brukar välja köra-in-och-backa-ut-parkeringar. Jag har hellre gått femtio meter extra, bara jag sluppit att fickparkera.

Idag fanns det inget att välja på. Så jag backade in, körde fram lite lätt, backade igen och rätade upp bilen. Det satt som en smäck! Precis som om jag aldrig gjort något annat i hela mitt liv. Gissa om jag var stolt. Men jag skakade i hela kroppen när jag kom upp till min väninna. Jag var tvungen att dricka ett stort glas vatten innan jag hämtat mig från äventyret.

Att komma ut därifrån var lätt som en plätt. Men det är en annan historia.

11 kommentarer:

AprilSus sa...

Duktigt jobbat! Du kan tydligen mer än du tror? Jag har ju inget körkort, så jag slipper lindrigt undan, men jag tror det är rätt många förare som undviker att fickparkera.

Hat dett gott,vännen!

Smycka sa...

Bra jobbat! Gillar inte heller att fickparkera, men ibland har man ju inget val. *skrattar* Och du är ALLTID bäst! ;) Kramiz

Cicki sa...

AprilSus: Visst var jag duktig....:-)

Smycka: Du menar väl att VI är bäst.....:-)

Pärlmudden sa...

Bra jobbat bästaste Cicki!
Tack för dina fina ord! Det är mer jobb än vad många tror med Hjälpstickan, men ett otroligt roligt sådant. :) Nu när vi bildat förening också så blir det lite till, men vi hoppas få många stödmedlemmar. Att bli stödmedlem kostar bara 50:-/kalenderår och pengarna går till tex portokostnader som vi har är vi skickar ut garnpaket till stickerskor. Så även om man inte kan sticka å kan man stötta vårt arbete. Sprid gärna att vi finns, så har du hjälp till även om du inte stickar. :)
Kram

Cicki sa...

Pärlmudden: Har du någon text om ert arbete så kan jag lägga upp det i min blogg.

Charlotte sa...

Tack för informationen! Jag har haft körkort ganska precis 10 år kortare än dej! Så då vet jag vad jag har att se fram emot! Om 10 år kan jag också! Hurra!!! Kram

Camilla sa...

Det är klart att du är bäst!!
Jag känner igen mig precis i din beskrivning. Jag undviker också att fickparkera. Jag ska nog öva på det en annan gång när barnen flyttat hemifrån och vi köpt en mindre bil, kanske... Man kan ju inte vara bäst på allt.

Moster Ma sa...

Övning ger färdighet, och dessvärre betraktar jag mig som ett hopplöst fall.
När jag tog mitt körkort i Karlstad vintern 67/68 var det så mycket snö att det inte fanns några ställen att "öva på".

Cicki sa...

Charlotte: Visst är det bra att veta vad du har att se fram emot....:-)

Camilla: Det har jag också alltid hävdat. Att man inte kan vara bra på allt. Men nu har du något att se fram emot.....:-)

Moster: Jag tror inte alls att du är ett hopplöst fall. Möjligtvis på fickparkering, men du kan ju en massa annat bra istället.....:-)

Mångmamma sa...

Bra jobbat!
Jag har legat av mig fullständigt när det kommer till fickparkering.
Det skyller jag på att jag bosatt mig långt bortom ära och redbarhet - finns inget behov av att fickparkera längre.

Cicki sa...

I den här stan är det nästan en nödvändig kunskap. Vilket har gjort att jag ofta tagit bussen ner på stan istället. Fast jag ska nog fortsätta med det ändå. Det är så himla praktiskt.