onsdag 14 december 2011

Det tuffar på

 Dagarna tuffar på med städning och pyntning. Igår gjorde vi klar Billyn vi har i vardagsrummet. Den är fylld med glas, reseminnen och andra saker som vi älskar att ha omkring oss.

Jag har flyttat om lite bland grejerna. Vi gjorde ju några vindsfynd vid röjningen. Bland annat den gamla lampan från sambons föräldrahem. Det är italiensk design och jag tycker det är mycket typiskt 50-tal. Vi har letat lampskärmar på loppisar, eftersom den gamla var sprucken och kastad för länge sedan. Men vi har inte hittat någon nygammal skärm. Däremot hittade vi en helt ny på Ikea som vi tyckte skulle passa. Och det gjorde den. Det går faktiskt att blanda gammalt och nytt med gott resultat.
Fram kom också den fulsnygga gamla gubben. Han är ett loppisfynd, fast inte av oss. Goda vänner har hittat honom och sedan har vi fått gubben. Jag formligen älskar han. Det som förbryllar mig är att han är märkt Design Rosa Ljung. Jag har letat och letat, men hittar bara allt det andra man förknippar med Rosa Ljung. Alltså väldigt skirt rosa och guldigt. Ingenting som liknar vår gubbe. Det kanske är en väldigt tidig design innan hon hittade sin plattform. Det spelar ingen roll. Jag tycker gubben är urläcker.

Tavlan som hänger till höger om lampan är en släktklenod. Motivet är Uppsala slott och den som målat är morbror Pelle. Morbror Pelle var inte min morbror. Han var heller inte pappas morbror, utan han var min farmors morbror. Både han och hans syster, min gammelmormor, blev väldigt gamla. De båda passerade 90-sträcket med marginal. Det är så kul att ha något kvar av denna gamla morbror så var fylld av olika historier. Jag tycker väldigt mycket om tavlan.

8 kommentarer:

Mångmamma sa...

Just blandningen hemgjort-nytt-gammalt är den bästa!
Gillar lampan.

AprilSus sa...

Den lampskärmen har jag också, men på en vanlig tråkig Ikea lampfot. Kanske jag kan hitta en roligare fot på någon loppis? Håller med om att det är snyggt att blanda gammalt och nytt.

Kramis!

Cicki sa...

Måmgmamma: Den är jättefin och jag tycker så mycket om den. Det blev snyggt med blandningen. En gång i världen drömde jag om att bli inredare. Jag tycker mycket om att hålla på med sånt. Tyvärr finns ju inte de ekonomiska resurserna att göra som man vill. Så det får bli med små medel och lite i taget istället.

AprilSus: Har du någon bra loppis nära dig tycker jag verkligen att du ska försöka hitta något. Man kanske inte hittar det första gången, kanske inte ens den andra gången, men till slut finns det där man söker. Att shoppa på loppis kräver tålamod och is i magen för att hitta just det där rätta....:-)

FruViola sa...

HEj!
JAg vill bara säga att du är bara bäst! Utan ngn speciell anledning så ger du mig värme i hjärtat,precis vad jag behöver. Tack!

Kram Viola

Mångmamma sa...

Inredning är naturligtvis lite av en passion hos mig med, i omgångar.
Fast jag ser inte ekonomin som ett hinder!
Egentligen är det tvärtom - köpa - det kan vem som helst göra med fet plånbok. Fynda och få-ihop-det - det kan bara den som har sinne för färg och form och till det behövs ingen fet plånbok, bara lite tur och kreativitet!

Cicki sa...

Viola: Vad har jag gjort nu´rå....:-) Tur att det ibland räcker med att finnas till.....:-)

Mångmamma: Jovisst har du rätt. Men ibland önskar jag att plånisen vore något tjockare i alla fall. Just nu letar jag efter den perfekta fåtöljen. Jag vet precis hur den ska se ut, när jag väl hittar den. Om och när jag hittar den ska jag i så fall klä om den med något riktigt färggrant....:-)

Cina sa...

Det är härligt att blanda gammalt och nytt! Det blir personligt och ombonat.

Skrattade gott åt din kommentar inne hos mig, ang tapetseringen. Precis vad jag behövde efter de här "skräck"-veckorna. Och ja! 2012 får banne mig bli ett räkmackeår! Håller med dig. 2011 suger!
Kram!

FruViola sa...

Hej!
Du har inte gjort ngt mer än att finnas och just det räcker=) När man är trött och uppgiven så söker man lite posetiv energi och det fick jag här.
Kram