onsdag 10 augusti 2011

Ny dag, nya tag

Igår mådde jag verkligen dåligt. Jag mådde illa, rent fysiskt. Hade en klump i magen som hela tiden ville komma upp. Jag fick frossa, precis som inför en influensa. Jag var tvungen att gå och lägga mig och sova några timmar på eftermiddagen, för kroppen bar mig inte. Tårarna rann hela tiden, det var som en syndaflod som inte gick att stänga av.

Det här är symptom som jag känner igen. Jag mår så när det blir för mycket. Med en utbrändhet i bagaget så lär man sig känna igen och försöka att anpassa sig innan det blir för mycket.

Som tur var så vaknade jag imorse till ett någorlunda glatt besked. Det var bilmekanikern som ringde och sa att nu var växellådan på väg ifrån Stockholm. Om allt funkar som det ska så kanske (håll tummarna) bilen är klar redan till imorgon kväll. Han vet att vi vill komma iväg upp till Sundsvall.

När jag ringer till dottern och berättar detta, så kommer hon med en glädjande överraskning. Hon och kära lillmågen har pratat och bestämt att de lånar oss hela beloppet, bara för att vi ska kunna få köpa nya sängar. Jag är lyckligt lottad som har en sådan fantastisk dotter. Det känns naturligtvis inte bra att behöva vara skyldig sina barn pengar. Men vad har vi att välja på. Vi jobbar och gnor på att försöka lösa vår situation, men än så länge verkar livet vilja slå undan benen på oss stup kvarten.

Men någon gång måste det väl ändå vara vår tur? Eller hur?

12 kommentarer:

Metta sa...

Ja Cicki, så väl jag känner igen det. Ibland känns allt hopplöst och det bara brister. Så kommer det en ny dag och det ljusnar något.
Härligt att du kan få ekonomisk hjälp av dottern, även om det måste ta emot att låna av sina barn.
Var hos min läkare på VC och fick besked att jag är fysiskt frisk, men fick medicin för utmattningsdepression som jag ska prova i 8 veckor.
Håller tummarna att ni kommer iväg på resan till Sundsvall. Kram

Cicki sa...

Metta: Vad bra att du inte var fysiskt sjuk och att du får hjälp med din trötthet. Hoppas nu att allt är bra med Theddy också. Kram

AprilSus sa...

Vad skönt att ni fick hjälp från dottern, även om det aldrig är kul att behöva dra på sig nya skulder.

Jag hoppas att ni får koppla av och ha en trevlig stund när ni kommer till Sundsvall. Det är ni verkligen värda efter alla motgångar ni haft.

Många kramar! :)

Mångmamma sa...

NU måste det bara gå vägen med er resa.
Stora döttrar är fina! :)

Spader Madame sa...

Vilka toppenbarn du har Cicki! KRAM!

Shirouz sa...

Åh så bra, och vilka fina barn du har :) Klart det inte är roligt, men ändå, det är det familjer är til för; att stötta och hjälpa varandra. Klart det är er tur snart, det bestämmer jag, här och nu!

Cina sa...

Fint gjort av din dotter! JA! Det måste vara er tur nu! Det räcker med motgångar! Alldeles bestämt! Håller tummarna att det ljusnar!
Varm kram!

Camilla sa...

Så skönt att ni får ordning på bilen och har förhoppningsvis kommit iväg till Sundsvall vid det här laget. Härligt också att det kan bli nya sängar, om än med lånade pengar. Snällt av dottern!

Hoppas ni får härliga dagar tillsammans i Sundsvall.Det är ni värda!

Cicki sa...

AprilSus,Mångmamma, Spader, Shirouz,Cina och Camilla: Jag har en toppendotter. En fin son också, fast på ett annat vis. Just nu så hoppas jag och hoppas att vi får bilen ikväll, så vi kan komma iväg. Annars blir det förhoppningsvis under morgondagen. Vi har inte hört något från bilmekanikern vilket jag tolkar som positivt. Att växellådan passar och att de jobbar på det.

Småländskan sa...

Men du Cicki! Visst är det helt ok och glädjande att de stora barnen "rycker in" när det strular för föräldrarna. Å andra sidan tycker jag det är en självklarhet om de har möjlighet/förmåga till detta, eftersom de under massor av år haft föräldrar som "ryckt in" för dem??!
En annan sak; jag har kollat din designblogg och är otroligt sugen på att köpa de där kuddfodralen, de där som är sålda, de där i vitt/svart/grått. Tror du att du syr upp liknande igen? Jag vet att de skulle passa min svärdotter. Kanske en julklapp till henne?

Småländskan sa...

Jaha, nu försvann min andra kommentar här, eftersom jag missade att skriva verif.ordet *L*
Jag skrev att jag just snackat med syrran, som har ljustbeigefärgad 3-och 2-sitssoffa, en sån där modern sak. Jag tycker hon behöver några nya, snygga kuddar till dem... kanske i samma design och "stuk" som i dina svartvitgråa, men alltså med beiga färger och kanske med inslag av lite lila. Hennes matta är mörkt lila *L*.
Kan du, ska du, har du möjlighet att sy upp såna, både de svartvitgråa och dessa är jag riktigt intr. av att köpa 4 av varje (= 8 st). Inte till reapris, jag vet vad det kostar att köpa material och att färdigställa dem.
Jag skickar dig min mailadr. om det är så att du kan och har möjlighet.

Cicki sa...

Småländskan: Jo, vi har ju ställt upp det vi har kunnat för barnen tidigare. Det får väl pendla fram och tillbaka, ge och ta lixom.

Vad kul att du gillar mina grejer. Tyvärr finns det inget kvar av det svartvita. Det var en stuv jag hittade som räckte enbart till de kuddarna. Det blir ju så när man inte jobbar med metervara. Jag har ett annat väldigt snyggt svartvitt tyg som du kanske gillar. Jag ska sy kuddfodral när vi kommer hem ifrån vår tripp. Då kan jag fota lite tyger och skicka bilderna till dig få se om du hittar något du gillar. Vi lär hamna på flera loppisar uppe i Sundsvall så jag ska ha dig i åtanke när jag tittar på tyger.

Skicka mailadressen så tar jag itu med det om drygt en vecka. Kram