måndag 6 juni 2011

Tvättmaskinssanering

I flera år har jag haft några gamla trasmattor på balkongen på somrarna. Det är min moster som vävt dem, någon gång på femtiotalet. Förmodligen har jag själv hjälpt till att klippa mattrasorna.

Varje höst har jag tagit in mattorna och tvättat dem i grovtvättstugan. I höstas blev inte det av, eftersom jag inte mådde så bra. Jag orkade bara att rulla ihop dem och lät dem ligga kvar över vintern. I flera månader har vi nu pratat om att vi ska ner i grovtvättstugan och köra de där mattorna, så man kan få göra fint på balkongen. Men orken har inte räckt till.

Häromdagen kom jag på att jag kan ju köra dem i vår egen tvättmaskin, som vi har i badrummet. Varför hade jag inte tänkt på det tidigare? Jag har kört dem i den förr, så jag vet att maskin orkar med det. Den första mattan, den längsta, gick alldeles utmärkt och den torkade över natten. Igår stoppade jag i den lilla mattan i maskinen. Och tog ut en trasmatta, i trasor! Varpen hade gått sönder!

Nu har jag sanerat hela tvättmaskinen och håller på att köra den tom för att vara helt säker på att få bort allt. Jag använder inte vår maskin så ofta, men gör jag det så är det med saker jag är extra rädd om. Så något mattludd vill jag inte ha kvar i maskinen.


Nu ska jag dammsuga och göra fint på balkongen. Jag har fler gamla trasmattor i klädkammaren så det är bara att ta fram en nygammal.

4 kommentarer:

Lippe sa...

Oj, vilken tur att maskinen höll! Jag körde en badrumsmatta en gång som föll sönder i molekyler och då brann pumpen i maskinen upp!
Bra att ha nya, andra, mattor att plocka fram!

Cicki sa...

Lippe: Visst var det. Det är en rätt fin maskin vi har. På gamla stället var huset tvättstugor så dåliga att jag tvättade allt i lägenheten. Nu har vi jättefina tvättstugor här men jag vill inte göra mig av med vår gamla. Man får inget för dem och det händer då och då att den kommer till användning när det är panik med något.

AprilSus sa...

Tur i oturen att din tvättmaskin höll när mattan föll i bitar.
Hoppas du får fint på balkongen nu och tid till att sitta där och bara njuta.

Kram!

Cicki sa...

AprilSus: Det blev fint. Nu fattas bara lite blommor. Att sitta där ute har det inte blivit något än i alla fall.