tisdag 28 juni 2011

Allsång, mord och potatissallad

Nu får man väl säga att sommaren dragit igång på allvar. I alla fall i TV-tablån. Kvällarna fylls av repriser och repriser på repriser. Som tur är så finns det några guldkorn bland alla dessa repriserade program. Måns skötte sin debut i Allsång på Skansen, med den äran. Jag har aldrig varit någon älskare av Måns, eftersom han är för smörig i min smak. Men som allsångsledare klarade han sig galant. Duktigt av en sådan ung kille. Det var en lagom blandning av artister som passar både ung och inte fullt så ung.

Det var ytterligare en premiär ikväll. Morden i Midsomer med den nya kommisarie Barnaby. Det blev också en trevlig bekantskap. Lite myspys mellan alla morden, precis som det ska vara i en engelsk deckaregåta. I alla fall dem som utspelar sig i Midsomer.

För att återknyta till rubriken så kommer här ett recept på en ny potatissallad som vi testade ikväll. Till den serverades det kryddstarka korvar. Den kommer att serveras fler gånger i det här hemmet. Kan tänka mig att även testa andra grönsaker till. Avokado och squash,  till exempel. Eller varför inte lite röd paprika.

Potatissallad med rädisor och gurka

150 g färsk potatis, borstad och halverad
½ slanggurka, tunt skivad
2 tsk salt
1 knippe rädisor

Dressing

1 msk fransk senap
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk blandade hackade örtkryddor

1. Koka potatisen mjuk i ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen kallna.
2. Lägg ut gurkskivorna på en tallrik och strö över salt. Låt stå i ca 30 minuter, skölj sedan gurkskivorna under rinnande kallt vatten och klappa dem torra med hushållspapper.
3. Gör ett vackert arrangemang med gurka och rädisor på ett stort uppläggningsfat och lägg potatishalvorna i mitten.
4. Blanda dressingen i en skål och fördela den över salladen så att den täcker alla ingredienserna. Låt salladen stå i kylskåpet före serveringen.

Smaklig måltid

6 kommentarer:

Mångmamma sa...

Måste jag testa. Annars snöar jag lätt in på "fransk potatissallad" med lök, purjo, dijonsenap, vinäger, olja, kapris och ljummen färskpotatis på somrarna.
:)

Polargrevinnan sa...

På Skansen var riktigt bra idag och jag tyckte också att Måns skötte sig riktigt bra. När kameran svepte över Stockholm tänkte jag - vilket fin huvudstad vi har.
Jag tittade inte på Morden i Midsomer. Vilken underbar kväll det har varit. Vi har suttit på balkongen och fick en riktig sommarkänsla, vilket förstärktes med ett glas vitt.
Din potatissallad ska jag pröva. Jag gillar gurka och så gillar jag korv. Det finns så många sorter med alla slags smaker.Vi äter fortfarande rester sen midsommar, nu blev jag sugen på din rätt.
Min "spelväska blev beundrad av
gäster i helgen och min son som har en spelbutik i Göteborg sa att sådant skulle han kunna sälja - ta åt dig äran.
Det är midnatt och en anings svalare luft sveper in genom det öppna fönstret. Det är egentligen synd att gå och lägga sig. Jag mår så mycket bättre när det är varmt.
Sköt om dig och ha en fortsatt bra vecka.
Kram Viola

Cicki sa...

Mångmamma: Jag har en annan som serveras ljummen med potatis, rödlök, haricots verts och vinägrett. Men det är kul med lite omväxling.

Viola: Visst har vi en vacker huvudstad. Den är underbar att promenera i på sommaren. Kvällarna är fantastiska nu. Förr satt vi ofta på balkongen när vi hade vår stora. Nu blir det sällan.

Vad roligt att väskan blev så populär. Det är alltid kul att höra att andra tycker om det man gör.

Viola sa...

Hej på dig!
Ja visst skötte han sig bra Måns,ävven om jag i bland tyckte han var för hurtig. Men det var nog premiärnerverna.
Morden i Midsomer får jag se i kväll då söta sonen just DÅ var pratsugen...Och då kan man inte säga vänta...

Kram i massor// Viola

Le Loup sa...

Morden i Midsomer kom jag in lite sent i, men jag gillade de fyndiga replikerna, det lovar gott :)
Måns missade jag, jag ska (om jag kan slita mig från datorn, får man säga så när det är stekhett ute och folk gassar och fräser i solen?) kanske se reprisen.
Potatissalladen låter kanon, jag gillar inte det här med creme fraiche och majonäs, så det där låter mumma!
Men.. Örtkryddor? Vilka passar bäst, tycker du?

Cicki sa...

Fru viola: Det kan nog vara premiärnerver som gjorde att Måns blev lite för hurtig. Jag tror det bättrar sig.

Shirouz: Jag använde Findu djupfrysta franska örter. Jag tror man kan blanda lite som man tycker. Basilika, persilja, salvia osv.