torsdag 30 juni 2011

Oväntad dyrgrip

När vi var på loppisen så fick vi se den här skönheten. Den finns i vårt skåp och kommer från mitt föräldrahem. Den har en given plats på julbordet. Då ska det serveras sill ur den. Det gjorde alltid mamma. Ibland fanns det även pressgurka i den.

Jag tycker väldigt mycket om den, så det var lite kul att upptäcka hur mycket man anser den vara värd på en loppis. Den var prismärkt för 350:-! Det är en gammal Arabia.

6 kommentarer:

Lippe sa...

Jag har några jättegamla tunna likörglas i den färgen som jag älskar!! De är så tunna tunna att man dricker väldigt försiktigt ur dom :)
Hur stora ska tygbitar vara för att det ska vara intressant för dej? Jag hade ju tapetserarverkstad förut och har nog ganska många tygprover kvar.
Det är inget jag säljer utan i så fall skulle du få dem.

Cicki sa...

Tackar. Vilket erbjudande. Inte för små, 50x 50 kanske. Just nu har jag hemskt mycket tyger och tyg är tungt att skicka så vi kan väl ligga lågt ett tag. Det kan ju tänkas att jag passerar dina hemtrakter vid tillfälle och hämtar dem personligt. Eller att du är uppåt våra krokar.

Mitt sparade av glas med den där färgen började med en vas som jag fick efter mamma. När jag sedan några år efteråt hittade en skål i samma färg så var det kört. Men jag har inte så många grejer och inget är dyrt heller. Den där jag köpte idag gav jag 25:- för.

Mångmamma sa...

Precis ett sådant krus hade min mormor.
Tror mamma har det nu!?
Jag gillar den typen av stengods/keramik!

Cicki sa...

Mångmamma: Visst är den vacker. Jag tycker jättemycket om den och säljer den inte för allt smör i Småland....:-)

Named. sa...

gammal finsk design som aldrig blir tråkig :)

Cicki sa...

Named: Välkommen hit. Visst är den vacker. Eftersom jag minns att den alltid funnits hemma hos oss så måste den vara 50-60 år....:-)