torsdag 30 juni 2011

Loppisrunda

 Det blev en loppisrunda idag. Jag hade två lådor med tyger och gardiner som jag ville bli av med.

Egentligen fanns det inga pengar för att handla eftersom de sypengar som jag har egentligen är vikta för en liten resa i sommar. Men, som vanligt så finns det ju hur mycket som helst att köpa när man inte har pengar.

Jag samlar på glas i en väldigt speciell färg. Den är lite åt rosa/terracottahållet. Det är ytterst sällan jag hittar något. Idag fanns det massor! Den här lilla söta karamellskålen fick följa med hem. Det fanns även en oljelampa och en liten rektangulär skål i samma gravering. Det fanns även tre vinglas och två cocktailglas som hörde ihop. Och en skål och fat som hörde ihop. Dessutom fanns det en spargris i samma målade keramik som jag också sparar på. Typiskt! Hade jag haft lite mer pengar så hade allt fått följa med hem. Grunnar fortfarande på skålen och fatet och spargrisen så jag kanske åker och köper det ändå imorgon. Måste räkna på det först.
 Jag kan inte förstå att jag som har så mycket olästa böcker ändå springer på nya stjärnor. Vad sägs om dessa godingar.
Lite sprillans nytt, oanvänt fodertyg fick också följa med hem. Det blev något tokigt med färgerna för den som är ljusgrön här på bilder är egentligen kycklinggul.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har ni inget typ Fyndlagret hos er. Om man rensar ur lite skit och får nån hundring för det så har man råd att fynda på loppis sen =)
/dotra din

Cicki sa...

Hej dotra....:-) Vi har några men inte så bra som Fyndlagret. De som finns betalar just ingenting. Det är ju det där Pressat och klart som jag pratade om. Ska dit någon dag, men vi ska kolla på vinden först om det står något nerpackat där också.

Bloggblad sa...

Jag försöker i stället att rensa ut så mycket prylar som möjligt... jag fick en överdos när vi ärvde tre hem inom ett par år. Man får aldrig skaffa nåt eget snyggt när man får porslin och glas och bestick och prylar till förbannelse. (Men ibland när det väller in folk är det bra att ha...)

Cicki sa...

Bloggblad: Det är som min väninna. De ärvde två hem inom några år. Hon rensar fortfarande. Fast hon bär hem garn i stället. För henne är garn som tyger för mig. Man kan aldrig få för mycket.....:-)