söndag 15 maj 2011

Smarrigt värre

Vilken god mat jag gjorde ikväll. Vi hade en del grönsaker i kylen som vi behövde ta rätt på. Så jag skar ihop det och stekte sedan kassler till. Så här gjorde jag:

1 liten bit rotselleri som jag skrimlade.
3 morötter som skalades och strimlades.
Jag stekte på morötter och selleri så det fick färg. Pytsade ner det i en ungsform och ställde in i ugnen på 200 grader.

Halverade och skar 1 lagom stor squash i halvmånar. Skivade 2 färsklökar. Stekte på lök och squash tills de fick färg. Blandade ner det med morötter och selleri.

Halverade ca 15 st körsbärstomater och blandade ner dem med de andra grönsakerna. Strödde över flingsalt med karljohansvamp (finns på Ikea) och lät allt stå i ugnen ca en halvtimme. Under tiden stekte jag på kasslerskivorna. Oj så gott det blev.

6 kommentarer:

Lippe sa...

Låter jättegott!! Ibland får man till det när man bara tar vad man har i skåpen!

Cicki sa...

Lippe: Visst är det knepigt. När man sedan planerar att göra om det så blir det inte alls på samma sätt....:-)

Camilla sa...

Mmm, det lät gott. Ugnsstekta grönsaker blir nästan alltid suveränt gott.

Cicki sa...

Camilla: Exakt.

Le Loup sa...

Jäklar vad gott det där lät, ska nog testa jag med :)

Cicki sa...

Shirouz: Det rekommenderas varmt.