fredag 16 juli 2010

Svettigt

Nu har jag matat två surdegar, tärnat en melon och rivit en gurka till tzatziki. Det räckte för att jag ska vara sjöblöt i svett. Ikväll blir det plockmat. Man har inte mycket ork över för matlagning.

6 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Varmt som en bagares armhåla??

KB sa...

Vilket sammanträffande, jag har precis suttit och läst igenom ett recept på just tzatziki. Jag har aldrig gjort den röran, men ska prova i helgen, fast,jag kommer att utesluta vitlök, har väldigt svårt för det. Här blev det matjesill, grönsallad och turkisk yoghurt till middag ikväll plus potatis till J. Ingen orkar stå och laga mat i värmen och snabbmat är inte vår stora förtjusning precis...

Det har varit fruktansvärt klibbig värme här ikväll, nu börjar det lätta något. Det ligger ju en klass 1 varning över oss härnere imorgon, åskvädret kan gärna dra någon annanstans men regnet vill vi ha.

Ha en trevlig fredagkväll!

Kram
KB

Cicki sa...

Ruta Ett: Nästan.....:-)

Cicki sa...

KB: Tzatziki utan vitlök är ju nästan helgerån.....:-) Du kan skiva i lite rädisor om du har. Det peppar upp den lite.

Jag hoppas vädret håller sig så här till imorgonkväll. M:s amerikanska brorsbarn är i Sverige igen (dom som var här till nyår) så vi ska ha picknick med dem imorgon. Tänkte göra grekisk sallad med just tzatziki och bröd. Jag ska faktiskt gå upp imorgon bitti och baka. Jag är nog inte riktigt klok.....:-)

Moster Ma sa...

Vädret lämpar sig perfekt för tzatziki och sallad... men baka bröd i värmen?! ...skulle jag inte orka.

Cicki sa...

Moster: Jag vet att jag inte är riktigt klok......:-) Det är faktiskt ett ruggigt enkelt men oerhört gott bröd. Man bara gör en lös deg som får jäsa i drygt en timme. Sedan jobbar man med en degskrapa och mycket mjöl och skär ut lagom stora bitar och gräddar. Lätt som en plätt, faktiskt. Fast hett....:-)