lördag 31 juli 2010

Gömma boken

Tänk att två så kallade respektabla, medelålders människor kan ha det så roligt som vi har det ibland. Igår kväll lekte vi "gömma Cickis bok". Det är sambon som får sådana där ryck ibland. Då gömmer han min bok strax innan jag ska gå och lägga mig. Sedan sitter han där i soffan och fnissar som en liten buspojk, medan jag irrar runt och letar. Igår hade han gömt den bakom soffkuddarna. Oftast lägger han den under min huvudkudde, så där brukar vara första stället jag letar på.

Vi kanske är extremt barnsliga, men vi tycker faktiskt sånt här är roligt. Dessutom kan jag bli förundrad över att man efter tio år tillsammans, fortfarande har en massa outforskade ämnen att diskutera eller vidareutveckla.

Det är i alla fall fantastiskt att man en gång i livet hittar sin andra hälft, så man kan bli hel igen. För så är det för oss. Vi är hela tillsammans. Det är precis det som Jonas Gardell sjunger om i den här underbara kärleksvisan.

5 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Kärleken ska vara lite lekfull ibland. Att hitta nya sidor hos varandra är upplyftande. När man har levt en del av sitt liv oberoende av varandra, då har man mycket att tillföra varandra.
Cici fina ord "vi är hela tillsammans" så är det här också.
Kram Viola

Bloggblad sa...

Jag minns inte om vi lattjade för 30 år sen, men efter 40 lever vi ganska parallella liv... Vi trivs ihop men gör många saker var för sig.

Cicki sa...

Polargrevinnan: Visst måste man vara lekfull. Tänk så tråkigt det skulle bli annars. Det är ju tur att man hittar rätt till slut, trots att man måste kyssa några grodor först.....:-)

Bloggblad: Det låter ju härligt. Det viktigaste är att man trivs ihop. Det innebär inte att man måste göra allt tillsammans.

nillas liv på pinnen sa...

Haha, tack för tipset!
Ikväll är det jag som gömmer makens bok. Jag ska bara fundera på om jag ska berätta att jag gömt den eller inte.

Cicki sa...

Nilla: Vassego. Självklart ska du inte berätta vart du gömmer den. Inte förrän han sliter sitt hår och får något galet uttryck i ögonen. Då bör du berätta, för din egen säkerhets skull.