söndag 23 maj 2010

När katten själv får välja

Sedan vi förlorade Totte så går det självklart mycket mindre kattmat åt. Numera köper vi enportioners blötmat, som delas på två dagar. Resten av tiden får Elvis torrkulor att äta.

Varje gång vi ska köpa ny kattmat så tjatar sambon om att vi ska köpa Wiskas. Och jag är auktoritär och säger ifrån. Den är betydligt dyrare än annan kattmat och dessutom så kan jag bli negativ till en vara bara för att de har dålig reklam. Vilket jag tycker Wiskas har.

Men senast som det var dags för ny kattmat så gav jag med mig. Vi köpte den vanliga lådan med tolv enportioners och två påsar med Wiskas.

I onsdags lade jag upp den första halva av Wiskaspåsen. Elvis var där och nosade och gick därifrån. Det stod kvar hela dagen utan att han gjorde någon ansats till att vilja äta upp det. Så jag spolade bort det. Nästa morgon la jag upp resten. Samma sak igen. Han nosade på det och gick därifrån. Fredagmorgon la jag upp av hans vanliga blötmat. Elvis gick fram och nosade, slog sig till ro och började äta.

Så när katten själv får välja, blir det Friskies blötmat och Mjaus torrfoder. I alla fall när den här katten väljer.

8 kommentarer:

Shirouz sa...

Hej Cicki,
Styre och Asta hälsar härifrån att Elvis har god smak. Annars är det full fart här, du kan inte tro vad eftersökt jag är av både fk och af, därav lite blogguppehåll.Har tänkt skriva till dig länge, men du vet, skjuter upp allting gör jag,som vanligt, men ett tu tre, så hör jag av mig :) Ha det gott.

KB sa...

Hej!

Ingen av våra katter har någonsin ätit Whiskas kattmat, varken torrfoder eller burk/påsmat. Nu är det endast Pussy burkmat som passar Hans Höghet. Torrfoder vägrar han att äta överhuvudtaget.
Förmodligen orkar han inte tugga torrfodret!Han är ju alltid trött och "utarbetad"...

Allt väl annars?

KB

Cicki sa...

Shirouz: Visst har vi kloka katter. Jag kom på igår att det var länge sedan du skrev något. Men eftersom jag ser dig på FB då och då så tänker jag inte så mycket på det. Ja, skriv så jag får höra hur det går.

KB:Det kan nog vara så att Alfonzo inte klarar av att tugga torrfoder längre. Så var det för Totte på slutet också. De får svagare tänder precis som vi. Jag har tänkt i så många dagar att jag skulle skriva till dig men så kommer kvällen och jag har inte hunnit med det. Nu börjar det kännas lite bättre. Jag ska skriva och berätta för dig. Igår sydde jag klar världens finaste sommarklänning till mig själv. Den är inte fotad än men bild kommer.

KB sa...

Alfonzo har aldrig ätit torrfoder, vi har försökt med alla tänkbara sorter, men hans blick säger att vi kan äta sådant skräp själva, han ska i alla fall inte smaka. Däremot äter den lille pojken grovt knäckebröd, så tänderna är det sannerligen inget fel på. Ja tiden rusar sannerligen. Idag har jag sytt väskor som jag egentligen skulle haft klara i mars. Bättre sent än aldrig. Ska bli kul att se din sommarklänning, för du lägger väl ut bild på den...

KB

Cicki sa...

KB: Självklart kommer det en bild. Nu håller jag på att klippa till nästan klänning. Jag är nog knäpp. Jag som inte ens brukar använda klänningar.

KB sa...

Lika bra att skrida till verket när inspirationen infinner sig!

KB

Anonym sa...

De är lite egensinnade de där små varelserna.
Vi har två inne Mozart 13 år och Vlademir 5 år, de äter inte blöt kattmat oavsett sort, Mjau och Kitekat torrfoder, människomat som kött, kyckling och räkor men Mozart äter inte fisk.
Jag hade ju en gammal katt om blev 21 år, de sista 5 åren åt han bara kyckling, vanlig kyckling och Kitekat kyckling i gelé, inte sås, bara den i gelé, samt makrill i tomatsås, musslor och gurka. Dessutom var han komplett galen i köpta citronmuffins.
Kram Karin

Cicki sa...

Karin: De är verkligt egensinniga när det gäller mat, de små liven. I sin glans dagar åt Totte det mesta. Fick han pepparsalami gick han i spinn. Både han och Mimmi var ena riktiga mattjuvar så det gick aldrig att lämna något framme efter middagen.

Maja, som jag hade i mitt gifta liv, åt ingen kattmat överhuvudtaget. Hon kunde sträcka sig till Whiskas torrfoder med fisk. Jag lagade mat åt henne och frös i portioner som jag tog fram eftersom. Det var kokt aborre, kokt kyckling, rå köttfärs mm. Ibland åt hon vår mat också. Hon var riktigt matkräsen och kunde svälta sig i flera dagar om det var så. Men jag vet att grannen matade henne också, med vårt godkännande. Så det var inte synd om henne.....:-)