måndag 24 maj 2010

Min nya sommarklänning

I förra veckan var kära väninnan U hit och fikade. Med sig hade hon en kasse tyger och en handarbetstidning. I kassen låg detta tyg som jag blev dödskär i på en gång. Dessutom fanns det sk plusmönster i tidningen. Plusmönster är, precis som XLNT, Generous och BB, bra för oss rultor.

Bland dessa plusmönster fanns denna ljuvliga sommarklänning. Jag är egentligen inte mycket för klänningar, men nu ville jag ha en. Så jag skred till handling och så här blev det. Jag är mycket nöjd med slutresultatet.

Jag gjorde något som jag aldrig gjort förr. Jag sydde stråveck. Det var pilligt, men inte svårt. Dessutom var det världens knepigaste infodringar. I alla fall i
osytt tillstånd. Jag har aldrig tidigare stött på de modellerna, trots att jag tidigare sydde nästan alla mina egna kläder. Men det var bara positivt. Det blev en jättesnygg finish tack vare dessa infodringar.

Knapparna köpte jag i torsdags när vi var på stan. De blev pricken över iet. Nu ska det bli ytterligare en sommarklänning, med tyg från U och ett mönster ur handarbetstidningen.

17 kommentarer:

Madde sa...

Jättefin klänning ju=)

Cicki sa...

Madde: Tack

Spader Madame sa...

Sååå snygg klänning och sommarfin Cicki!

Cicki sa...

Spader: Den blev bra. Men inte är man precis någon mannekäng....:-)

Anonym sa...

Vilken fin klänning och den passar dej jättebra!! Hoppas det blir en varm sommar så du kan ha den ofta :-).

Cicki sa...

Annika: Den blev verkligen fin. Det är mina färger på pricken. Jag kan inte ha ljust mot ansiktet för då försvinner jag alldeles.

Ja, jag hoppas det bli mycket som för nu håller jag på med en som blir ännu mer solklänning....:-)

Christina sa...

Wow - så fin den blev...och jag klickar och förstorar och glor imponerad på alla vecken! Hjälp så svårt det ser ut...men SNYGGT!

Bloggblad sa...

Snabbt gick det! Ser sval och bekväm ut och färgerna passar dig perfekt. Grattis!

Jag har sytt stråveck på en skjortblus en gång, massor... det var kul. Tänk - det känns länge sen... smock sydde jag också på dotterns små klänningar...

Cicki sa...

Christina: Jag är jättenöjd med den. Det är inte så svårt som det ser ut. Det gäller bara att vara noggrann så de blir lika stora och inte sneda......:-)

Nja, så snabbt gick det inte ändå. Jag höll nog på i tre dagar, med avbrott för andra saker. Kanske 10 sytimmar sammanlagt med tillverkning av mönster och tillklippning.

Det var faktiskt första gången jag sydde stråveck. Jag sydde spetsar på min dotters småklänningar. Jag var galen i spetsar. Det är jag nog än idag om jag får erkänna. Smock sydde jag en gång på en egen klänning någon gång i slutet på 60-talet. Sedan har det inte blivit av.

Cina sa...

Vilken fin klänning och den klär dig verkligen! Fin bild!
Vad duktig du är! Kram!

KB sa...

Den blev verkligen snygg! Fint med stråvecken också.

Jag är nog lika "förtjust" i att gå klädd i klänning som du, misstänker jag... Jag äger ingen klänning! Det blir jeans,byxor och kjolar, mest jeans.

KB

Mångmamma sa...

Stråveck är jättesnyggt men ack så tålamodskrävande.
Har gjort det några få gånger och svär ilsket varje gång innan det är klart - då blir det ju så fint bara man varit noggrann!
Klädsam modell dessutom, brukar producera några liknande varje år fast avskuren under bysten. Mest för att kunna ta till vara på min svärmors mors gamla stuvar jag ärvt!

Cicki sa...

Cina: Tack. Men jag ser ju inte klok ut på bild även om den här bilden är rätt skaplig. Kan det vara för att jag inte ser riktigt klok ut i verkligheten.....:-)

KB: Fördelen med de här modellerna är att de sitter inte åt någonstans. Pratade med A-K igår och hon börjar mer och mer använda klänning av just den orsaken.

Mångmamma: Jag var flitig med kalkerpapperet för att få det snyggt. Det lönade sig. Den är avskuren under bysten men det försvinner in i tyget. Modellen är perfekt för små rultor som en annan.....:-)

MosterMa sa...

Den är urläcker! Du ska inte slå in påhautecouturebanan?

Pärlmudden sa...

Jättefint!!! du är så otroligt duktig på att sy!
Kram kram

Cicki sa...

Moster: Tack. Nja, det är ju det där med storlekar och sånt. Så det får nog bli mest åt mig själv. Det har hänt någon gång att jag sytt på beställning, men enbart när jag haft möjlighet att prova på beställaren.

Pärlmudden: Tack. Det är ju kul.

Trebarnsmamman sa...

Jättefin och somrig klänning!