torsdag 18 juni 2009

Förbaskade bilskrälle

Igår när vi åkte hem från sambons moster så började bilen rycka igen. Plus att bromsarna tog sämre. Idag är det löning (pensionsutbetalning) så vi skulle storhandla. Innan vi åker hemifrån så kollar sambon att det finns bromsolja. Det var fullt så vi åker iväg. Vi skulle både på bolaget, Coop och Willys. Till Coop och bolaget var det inga problem, men när vi ska åka till Willys så lägger bromsarna av nästan helt.

När vi kommer till Willys så kollar sambon igen på bromsoljan. Nu är det nästan tomt i burken! Vi handlar det vi ska ha och kör sedan ner till Statiol som ligger några hundra meter från Willys. Köper bromsolja och fyller på. Pumpar upp bromsarna, men de vill fortfarande inte ta. Vi fick krypköra hem och vi vet fortfarande inte vad som är felet. Sambon får kolla senare i helgen när vädret är bättre.

Vi skulle hämta bonussonen och hans lilla familj imorgon, men nu har vi ringt och sagt att de får ta bussen till oss. Det är inte värt att riskera att det händer något. Nu skulle jag gärna vinna några hundratusen så man kunde kosta på sig en ny bil istället för detta gamla skrälle. Pengar är inte allt men ibland skulle det inte vara så dumt med en skattkista att ösa ur.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Blä för bilar som krånglar! Hoppas sambon hittar felet och att det är något som är lätt att fixa - och inte alltför dyrt!
Nej, pengar är inte allt, men visst skulle det underlätta om man hade tillräckligt för att inte behöva tänka efter jämt och ständigt vad man har råd att köpa eller inte. Vi har så vi klarar oss, men något slösande är det inte frågan om. Tur man är ekonomisk :-).
Önskar er en trevlig midsommar!

Cicki sa...

Annika: Jag säger samma sak, det är tur att man är ekonomisk. Det går runt men får inte vara speciellt mycket extra utgifter för då blir det tungt.

Glad midsommar till dig och din fina familj också.....:-)

Christina sa...

Usch för bilar som inte bara går och går utan att man behöver göra något.

Det låter klokt att låta bilen stå i alla fall. En bil utan bromsvätska låter inte så lite läskig...

Själv måste jag fixa min bil innan nästa vecka, annars får jag körförbud, suck. Jag som precis har köpt nya sommardäck inför besiktningen, och nu detta!

Ska vi bilda spelbolag, eller vad det heter?

Camilla sa...

Jag håller med dom andra; bilar ska ju bara fungera.
Vilken tur att sambon kna lite om bilar i alla fall. Min man har jag ingen större nytta av när bilen krånglar. Han har å andra sidan ingen nytta av mig heller då :-)

Cicki sa...

Christina: Just nu är jag dödsless på gamla bilar. Ja, vi bildar ett spelbolag med garanterad storvinst.....:-)

Cicki sa...

Camilla: Bilar ska fungera, punkt slut.....:-)

Metta sa...

Hoppas det ordnar sig med bilen. Tur att sambon är händig med bilar, så att kostnaden kanske inte blir så stor. Pengar är, som du säger, inte allt, men tyvärr nödvändiga att ha.

Du undrar hur jag gör med mina ödets träd. Ja, de är ju inte roliga när alla blad har fallit. Ställer dem bara litet åt sidan, så jag slipper se dem. Så gäller det att ha tålamod och vänta ut dem. Efter några veckor börjar de få små blad igen och har jag sedan tur kommer det blommor. I år har jag dels några som fått massor av blommor men också några, som inte tappade bladen, men de har heller inte fått några blommor.

Det är lätt att förstå varför de heter ÖDETS TRÄD!!! Lycka till!!!

Trevlig midsommar!

Cicki sa...

Metta: Vi ska ta det där med bilen någon dag när det inte regnar så man kan stå ute.

Tack för tipsen om Ödesträdet. Mitt tappar ytterst sällan bladen, något enstaka då och då men inte så mycket. Så det blir även bara några enstaka blommor. Vi får väl se hur jag får till det. Det är i alla fall en underbart vacker växt, med eller utan blommor....:-)