lördag 9 maj 2009

Min lördag

Det har blivit lite gjort idag vilket känns bra. Jag har sytt klart en liten solhatt och klippt till en till. Det kommer snart bilder. När vi funderade på vad vi skulle äta så insåg jag att en städning av stora frysen var ett måste. Det är en box så nu var det noll koll på vad den innehöll. Vi slängde ur allt och plockade ner det i ordning igen. Några saker hade legat för länge och hamnade i soporna. Det kändes inte bra för jag avskyr att kasta mat.

Medan vi ändå höll på så plockade vi även ur lilla frysen och la allt det i den stora. Så nu står den lilla frysen på avfrostning. Jag har även handtvättat en tunika som jag fick av dottern. Den tunikan sparade hon länge till och köpte i en specialboutiqe vid Sergels torg, när hon var i yngre tonåren. Nu är den jätteinne och jättefin. Själv kunde hon inte ha den längre så mamma förbarmade sig över den. Jag måste korta ärmarna också.

Nu ska jag sy lite på nästa solhatt. Sambon har lovat att bjuda på fisksoppa ikväll. Som vanligt så blir det nåt ifrån hans eget huvud. Han är en riktig matkonstnär.

2 kommentarer:

Barbamorsan sa...

Vilken härlig dag du hade med vänninan, trots att jag är lite yngre så är jag ändå så pass i åren att jag känner till hur härliga sådana dagar är och giööade verkligen din liknelse med tofflorna :) Ja i frysboxar göms mycket. Vår årliga städning visade på en etrecote som låg gömd, så den blev det till att grilla faktiskt :) Kram o trevlig helg!

Cicki sa...

Barbamorsan: Du skulle ju verkligen behöva en sån dag som jag hade. Du har ju inte precis kunnat ligga på latsidan sedan lillprinsen kom till världen. Inte så att han varit jobbig utan allt som varit runt omkring. Kram på dig också.