måndag 4 maj 2009

Fönstertvätt på åttonde våningen

Idag var det en perfekt dag för fönstertvätt, dvs lagom mulet. Så nu är köksfönstren klara. Jag ska bara sätta upp fräscha gardiner. De hänger på tork för jag fick för mig att jag skulle ta en gardinkappa som kom med hem från dottern. Så den fick gå några varv i tvättmaskinen. Visserligen en ganska tråkig modell men ett tyg i härliga färger. De får sitta uppe tills jag bestämt mig för vad jag ska göra med tyget. Om det ska få fortsätta som gardin eller göras om till något annat.

Det är tur att man inte lider av höjdskräck när man tvättar fönster på åttonde våningen. Men jag måste erkänna att lite läskigt känns det.

8 kommentarer:

Moster Ma sa...

Jag skulle inte kunna bo på åttonde våningen, än midre tvätta fönster. Alla fönster går väl inåt på ett sånt hus, så du inte behöver hänga ut?

Cicki sa...

Moster Ma: Kan trösta dig med att fönstren går inåt. Annars vete håken om jag tvättat de frivilligt. Vi gillar att bo högt upp. Förra lägenheten låg på sjunde våningen så vi är inbitna höjdare....:-)

Bloggblad sa...

Jag skulle ju ha tvättat fönster på påsklovet, då när tv kom ivägen... och nu har jag gett upp. Ringer efter min fönsterkille när träden slutat spruta pollen.

Cicki sa...

Bloggblad: Jag tycker jag kan ta dem själv när jag ändå är hemma hela dagarna. Ibland blir jag så där fånigt snål, men det låter onekligen frestande att bara behöva ringa en fönsterkille...:-)

KB sa...

Jag beundrar ditt mod, dels att bo på åttonde våningen och dels att tvätta fönster där, även om de är inåtvända. För mig räcker det med att stå på en köksstol för att få svindel.

Kram
KB

Le Loup sa...

Fy valingen.. Jag ryser när jag tänker på att bo så högt, jag tycker nästan det är lite mycket med andra våningen som jag är på.
Mina fönster går tyvärr utåt, när jag putsar dem går det väldigt mycket undan, för jag gillar inte alls att hänga utanför fönstren.

Cicki sa...

KB: Jag klarar inte av stegar och att stå på en stol kan vara jobbigt även för mig. Är så vinglig så därför tycker jag det är otäck, men jag gillar att bo högt.

Shirouz: Får jag inte bo på backen som i ett hus t ex då vill jag bo högt. Tänk vilken utsikt man får. I förra lägenheten hade vi utsikt över hela staden. Här ser vi en fantastisk parkliknande yta där människor redan nu börjar bre ut sina filtar där de solar och fikar.

Bim HD sa...

Inte för att det är åtta våningar. Men, jag drömmer om att det medan skurarna kanske kunde bli lite putsning av fönstren i köket. Drömmer än... för när solen skiner, även om det blåser mer än lovligt :( då skruvar och snickrar han, håhåjaja...
Må så grankott...
nä, jag vill inte bara byta gardiner... insidan HAR för många kattnosar/tassavtryck... och utsidan ska vi INTE tala om nä...