söndag 5 april 2009

Schlep bag

Jag brukar inte sy väskor och kassar efter mönster. Men den här gången har jag gjort det. Jag kände att jag behövde sy i lite lapptäckesteknik. Det var så länge sedan jag gjorde det. Jag hittade ett mönster här där man kan hitta en hel del kul gratismönster.

Kassen var jättekul att sy. Särskilt roligt blev det när jag insåg att jag höll på att sy en fotboll. Jag hade alltså vänt de översta trianglarna åt fel håll. Som tur var så hade jag nålat det mesta för att kolla hur det skulle bli så det blev inte så mycket sprättande ändå.

Min engelska är väl sisådär och här finns ju en del fackuttryck så efter ett långt trulande med handtagen så gjorde jag dem på mitt eget sätt. Annars var kassen lätt att sy och texten var ganska begriplig. Jag har lärt mig några fler uttryck som jag stoppat i kunskapsbanken till nästa amerikanska projekt.

Kassen var fodrad enl mönster men inte inredd. Så det har jag gjort så man kan hålla reda på nycklar, mobil och plånbok utan allt för stora besvär.
Den här kassen ska jag ge bort till någon som behöver lite extra färg i tillvaron just nu. Sedan ska jag göra en likadan kasse till fast med andra tyger och färger. Men först ska jag sy en bordstablett i form av ett lönnlöv till min syster. Hon ska ha sex stycken så jag syr ett sånt lite nu och då tills jag fått ihop till sex stycken. Vi åker norrut den 23 april så tills dess måste de vara klara. Jag har gjort fyra nu så det känns inte så panikartat.

6 kommentarer:

MiasAteljé sa...

Vilken snygg kasse. Det är alltid bra med fickor. Känner igen mig i problemet med engelska fackuttryck i sy beskrivningar, och inte hittar man orden i lexikon heller så det är bra att man kan improvisera lite.
Kram Mia

Cicki sa...

Mia: Den där dubbelfickan jag brukar göra är jättebra. Den ger ju två fickor i samma som en så att säga. Vi har ett amerikanskt slanglexikon som varit bra ibland plus att sambon är rätt haj på engelskan så han brukar få hjälpa mig att gissa mig till vad det betyder......:-)

Smycka sa...

Tack för gratulationen!

Kran
Ulrica =o)

Cicki sa...

Ulrica: Hoppas du fick en härlig dag.

Christina sa...

Fackuttryck på främmande språk är verkligen knepigt ;)

Jag älskar fickor och fack, så jag blev mäkta imponerad över din fina väska.

Syr du på beställning om man själv väljer tyg, eller blir det tråkigt då?

Cicki sa...

Christina: Jag syr på beställning också vare sig man väljer tyg själv eller inte. Jag har ju mycket tyger så du kanske hittar några hos mig. Vi kan maila varandra om det.