söndag 30 mars 2008

Plånbok

Här kommer det en plånbok till axelremsväskan. Jag säljer dem separat men det kan ju vara kul att ha en plånbok som matchar väskan. Den är tredelad och det är plats både för kort, sedlar och mynt. Precis som på väskan så stänger man den med ett kardborrband och det lilla myntfacket stängs med en tryckknapp-
knapp.


Jag ska göra om en söm på plånboken. Det är den sömmen som nu är vit mot det röda. Jag brukar inte vilja ha olika färg på över-och undertråd men den här gången måste jag ha det för att det ska bli
snyggt. Så det kommer jag att göra om.





12 kommentarer:

Hilda sa...

Jag är som vanligt grymt imponerad, hur får du till allt?
Har du alltid hållit på med att sy?

Cicki sa...

Jag har sytt nästan hela mitt liv. Pappa har en kusin som varit som en syster för honom. Vi bodde grannar när jag var lite. De hade inga barn då så jag gick som barn i huset där. Hon lärde mig att sy dockkläder till mina dockor. Sedan hade jag ett uppehåll till i tonåren. Jag var urdålig på syslöjden i skolan för jag vägrade sitta och traggla med samma saker som de andra. Då blev jag underkänd. Mamma sydde de flesta kläder till oss barn så när jag själv fick barn var det naturligt för mig att sy deras kläder. Du skulle sett en del grejer jag sytt till A-K när hon var liten. Och jag sydde förr nästan alla mina egna kläder när jag var ute och konfererade och hade mig. Nu är det inte så stor idé när jag mest går hemma men det händer fortfarande någon gång då och då att jag syr nåt åt mig själv.

Cicki sa...

Glömde säga att det första jag köpte när jag flyttade hemifrån var en symaskin. Jag struntade i porslin och dammsugare, bara jag hade nåt att sy på....:-)

Anonym sa...

Du är otrolig Cicki,var får du alla ideer ifrån?
Snyggt.
kram catta

Lena sa...

Symaskin var oxå en av de första saker jag köpte.Snygg väska och plånbok,var det inte svårt att sy plånboken? Du har alltid så snygga färgkombinationer.
Ha en bra dag.

Cicki sa...

Catta: Huvudet är fullt av idéer. Jag kan gå på stan och få se nåt som inspirerar mig. Jag tänker sy och tyger i de flesta sammanhang har jag märkt och då rullar idéerna in.

Lena: Det var inte så svårt att sy plånboken. Jag trodde det först. Hade knyckt en mall ifrån en amerikansk sida. Fick fundera lite på i vilken ordning jag skulle sy detaljerna men sedan var det bara att köra på. Jag lägger in den amerikanska länken på din sida. Den är underbar att hitta idéer på.

Hilda sa...

Då kan man verkligen säga att du är sykonstnär och född med en symaskin liksom. Jag skulle gärna vilja kunna sy. Man alla mina halvdana försök som misslyckats har bidragit till att jag helt enkel gett upp och avskyr och mår dåligt när jag ser en symaskin, det går helt enkelt inte. Jag och mitt dåliga tålamod...

Cicki sa...

Tro inte annat än att jag har misslyckats sjuttielva gånger. När jag syr är nästan den enda gången jag har tålamod så jag sprättar upp och gör om tills jag blir nöjd. En av de värsta grejerna jag gjort tror jag var när jag sydde en finjacka och skulle klippa ren sömmarna och lyckades klippa sönder en bit av jackan. Det fick jag lov att rädda med en applikation.....:-)

Spader Madame sa...

Man blir onekligen mycket imponerad! När Henrik levde brukade jag bara säga att han fick be "flickorna" på paraplyfabriken att laga en söm eller ett blixtlås. Inte ens det kan jag!

Gardiner -lägga upp?-lägg av!! Nu för tiden finns det som tur var saker att stryka fast med!! Till och med det är jättesvårt!

Keep up the good work...

Cicki sa...

Tack Madame, jag håller på för full och keepar upp arbetet. Håller på med en väska som jag själv blir nästan salig över...:-) Synd jag inte bor nära annars har jag ju kunnat hjälpa dig med gardinerna. Jag brukar hjälpa kompisar med sånt, gardinuppläggningar och byxupplägg. Nekar till byte av blixtlås för det är så himla tråkigt.

Hilda sa...

Hilda.
Så nära jag kommer att sy är nog i bästa fall en knapp...Klisterremsor är bra att ha i massor....bara att stryka på det gör jag när gardinerna är för långa.

Hoppas du mår bra cicki!

Cicki sa...

Vad gullig du är Hilda som tänker på om jag mår bra eller inte. Jag mår så himla bra att jag bara syr och syr och nästan glömmer bort att blogga...:-)