fredag 8 februari 2008

Dove Pro Age, ris och ros

I förrgår fick jag ett mail där jag blev tillfrågad om jag ville testa Dove Pro Age cremer. Det enda jag behövde göra var att blogga lite om dem. Jag fick detta erbjudande på grund av en kommentar jag gjort på Absolut Guldkants blogg. Det är klart jag tackade ja. Det mailet fick jag vid femtiden på onsdagkväll. Redan igår hade jag tuberna i min brevlåda. Det var snabbt jobbat, tycker jag.

Jag ska testa dagcremen och ett serum som ska bygga upp nya celler och sedan ska man bli jättevacker fast man är gammal. Idag har jag testat dem för första gången. Det kändes bra, men jag skulle vilja fått veta i vilken ordning jag skulle använda dem. Serumet ska användas endera till dag-eller nattcremen. Jag la först på dagcreme och den gick in i huden direkt. Inget kladd eller nåt sånt. Jättebra. Sedan la jag på serumet och då blev det lite annorlunda. Inte kladdigt utan det känns mer fuktigt. Men det känns skönt och när man känner över huden så känns det bra. Imorgon ska jag testa och göra tvärtom få se hur det känns. Som ni märker så går jag in för det här. Det är så jag fungerar. Har jag bestämt mig för nåt så gör jag det ordentligt.

Det får inte bli enbart ros så jag har lite ris också. Det negativa är förpackningen. Eller rättare sagt så där det både ris och ros när det gäller förpackningen. Ytterförpackningen var lätt att öppna. Det var bara att pilla bort eller skära upp en liten tejpbit och så kunde man skjuta ut en plastförpackning ur det hårda kartongfodralet.
Men då kom vi till det negativa. Det var ytterligare en plastförpackning invändigt. Den var också lätt att öpppna. Men nu vaknade mitt miljömedvetna jag. Varför har man använt så evinnerligt mycket plast till denna förpacking. Plast som är en stor miljöbov idag. Hade det inte räckt med att ha tuberna i en pappkartong? Dessutom är tuberna gjorda i aluminium. Det är inte heller bra. Inte för att jag vet vad man ska ha som ersättning men jag gissar att plast är en något mindre miljöbov än vad aluminium är.
Jag återkommer vidare om dessa preparat. Jag ska på väninneträff den 1 mars. Jag kanske är så vacker då att de inte känner igen mig.


8 kommentarer:

Hilda sa...

Spännande. Jag ser fram emot utvärdering. KUL! Men förpackningen var mysko med plasten, Bra onödigt. Bra med miljömedvetenhet!

Cicki sa...

Jag försöker i alla fall att vara miljömedveten. En gör så gôtt en kan...:-)

Anonym sa...

Det jag reagerar mest över när jag läser det här med tuberna är aluminium. Det gillar jag verkligen inte. Det är inte i tiden. Det vill ingen ha. Att man sedan har trippla förpackningar är skämmigt för dem tycker jag.
må så gott // Nilla

resan mot ljuset sa...

Ser verkligen fram emot resultatet, särskilt när du är så samvetsgrann. Själv är jag mycket skeptisk till dyrbara krämer med fagra löften. Men den här kanske inte var särskilt dyrbar?

Cicki sa...

Resan mot ljuset: De var förvånansvärt billiga. Runt 150:-. Det tycker jag är helt OK.

Catta sa...

Hur bär man sig åt för att få testa dessa?
kram catta

Bim H-D sa...

Åh, detta lät intressant... gillar deras produkter i denna serie annars. Hudcream och hårschampot är underbart - schampot rensar verkligen ur alla produkter man slänger i det ;). Men, detta verkar vara något helt nytt alltså och JAG blir nyfiken, hihihi...
Må så gott... värmländskan... kramis, ngn som undrar vad detta kommer kosta i butik, hm... dyrt antar jag :(

Cicki sa...

Bim: De var inte så dyra, enligt mitt mått mätt i alla fall. Runt 150:- för varje produkt. Det tycker jag är helt OK. Man får knappast en dagcreme under det priset idag. I alla fall inte om man vill ha nåt som är bra.