onsdag 19 december 2007

En effektiv dag

När jag la mig igårkväll var jag helt övertygad om att jag skulle vara däckad idag. Jag till och med tog febern. Men jag vaknade utvilad, även om jag inte var så där riktigt pigg. Så jag mornade på mig vilket tar ett par timmar innan kroppen kommer igång. När den biten var avklarad tog jag fram laxen. Den hade fått tina under natten. Fileade den och svor över slöa knivar. Gravade den så nu står den på balkongen för att vändas på några gånger innan den blir ätfärdig. Kokade laxrenset till katterna.

Jag tog ur sängkläderna och slängde ut kuddar och täcken på balkongen för vädring. Bytte alla handdukar och gjorde klart tvättkasse och tvättkorg för tvättstugan. Sedan satte jag mig att sy i väntan på att tvättiden skulle börja.

Nu är jag klar med tvätttugan. Tvätten är upphängd på galgar, vikt och instoppad i skåp och det som ska strykas skall jag strax ta hand om. Fjärde lövet är tillklippt och påbörjat. Katterna är mätta och belåtna efter ett skrovmål på lax. Ibland är det otroligt så mycket man hinner. I måndags var jag helt ineffektiv men det har jag tagit igen idag. Med råge.

Inga kommentarer: