torsdag 29 november 2007

Textilburk

Det här har jag pysslat med idag. Jag har sytt en textilburk eller vad man ska kalla den. Cerveras reklamblad kom häromdagen. Där hade de burkar i tyg som jag tände till på och kände att jag ville sy. De kallade sin stora burk för Brödburk och den lilla burken för Minibag. Jag tror jag ska kalla mina burkar för Textilburk stor och Textilburk liten. Det här är den stora burken.

Vad kan man då ha den till. Allt möjligt skulle jag vilja säga. Man kan ha bröd i den, nötter passar utmärkt i den lilla burken. Ägg är inte heller dumt. Och vill man ha ett helt annat användningsområde så kan man ha den till sin stickning eller broderier. Det är bara fantasin som sätter gränser.
Den går att vika så man får en lägre burk. Den här burken har en diameter på 26 cm. Den är 30 cm hög när den är helt utvecklad. Själv är jag mycket nöjd och ser många användningsområden för den.

Den är vändbar vilket gör att man får en annan burk, helt plötsligt. Tyvärr har jag svårt att få fram rätt grön färg på bilderna. Den gröna färgen är alltså egentligen julgrön.
Man kan då vika den igen och få en helt annan färgkombination. Den är tvättbar i 40 grader. Det är bomull i både det gröna och det röda. Som mellanlägg är det vlieseline. Ett stelt i botten för att den ska stå stadig och ett kraftigt vikbart vlieseline i sidorna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad duktig du är.
Det här var ju jättesnyggt och dessutom fiffigt.

kram catta

Anonym sa...

Vad mysig, perfekt till äggkorg, eller om man ska ha varmt bröd till maten*s*
Jag skulle tänka mig en sådan med med glatt tyg invändigt till garnet när jag virkar

Kram Biggan