lördag 17 november 2007

Regnbågsbron

Den här vackra texten fick jag ifrån en vän idag, som en tröst för oss i vår sorg efter Mimmi. Tack M för texten. Texten handlar om en hund men jag ser den som att den handlar om alla våra kära husdjur. Och jag hoppas att Mimmi idag har fått träffat våra gamla hundar Dronning och Tina och att de nu är friska och pigga och kan leka på ängarna vid Regnbågens Bro.
-------------------------------------------------------------------------

Någonstans finns en bro mellan himmel och jord......På den här sidan himlen finns en alldeles speciell plats, som kallas REGNBÅGENS BRO.

När en hund, som varit särskilt betydelsefull dör - så kommer den till REGNBÅGENS BRO. Där finns ängar och kullar för alla våra kära vänner, så att de kan springa och leka tillsammans. Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken - och de har det varmt och skönt. Alla hundar, som har varit sjuka och gamla, skadade eller lemlästade blir friska och starka igen, precis som vi minns dem i våra drömmar.

Alla hundarna är glada och nöjda, men har en vemodig längtan - de saknar alla någon särskild, som de varit tvungna att lämna kvar. Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer någon av dem - att stanna upp och titta i fjärran.

Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar vibrera av lycka och glädje. Hunden springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset, benen bär honom fortare och fortare.
Han har sett Dig - Du och Din älskade vän möts på nytt - i en lycklig återförening, för att aldrig kunna skiljas igen. Du får överlyckliga pussar i hela ansiktet, Dina händer smeker på nytt Din älskade vän - du ser åter igen in i de tillgivna ögonen, som så länge varit borta ur Ditt liv... men aldrig, aldrig från ditt hjärta.

Tillsammans vandrar ni nu över REGNBÅGENS BRO för att aldrig mer kunna skiljas.

Författare Okänd

Inga kommentarer: