måndag 29 oktober 2007

En sprättig dag


Dagen blev inte som jag tänkt mig. Det blev en dag i sprättandets tecken. Inte sprätthöns, inte heller några modesprättar utan rent bokstavligt jag med en sprättare i handen. Jag hade ju klippt till tyg till fyra bordstabletter igår. Idag skulle de sys ihop. Som tur var hann jag bara sy ihop en när jag insåg att baksidestyget inte passade kvalitetsmässigt. Så det var bara att sprätta upp och lägga åt sidan. Jag får ta en tur till tygaffären imorgon och inhandla svart bomullstyg till baksidor och kantslåer.

Nu ville jag ju hitta på något annat att sy. Det fick bli en kasse. Det här läckra tyget hittade jag i en stuvlåda i förra veckan. Det kommer att passa till kassar i olika modeller och även en handväska och några småväskor att ha i kassarna till plånböcker och mobil.

Så här ser den ut när den är klar. Den är fodrat med ett gråbrunt bomullstyg. Det finns även två stora fickor inuti. Den är avsydd i botten för att lättare kunna packa den. Röda handtag för att matcha det röda i tyget. Jag är själv nöjd med resultatet. Nu när man ska tänka miljömedvetet så är det bra om man handlar i tygkassar istället för i plastpåsar.
Jag stötte på en annan sak idag som fick mig att tänka återvinningstankar. Jag hade varit på Jysk för att köpa billiga underlakan att använda som foder i mina kassar och väskor. Lakanen var instoppade i en plastförpackning som var tillsluten med en plastgrej.
Så här såg den ut när jag tagit bort den. Den suddiga bilden beror på en dålig fotograf med skakiga händer.


Och vips så hade det blivit en handdukshängare. Det kallar jag återanvändning.

Idag har jag även lärt mig att använda en rss-läsare och så har jag lagt in några favoritbloggar här på bloggen om någon annan vill läsa dem. Det tar sig, sa mordbrännaren.


Slut för idag, tack för idag. Godnatt Bloggen

1 kommentar:

Martin sa...

Hejhej!
Annan variant. Det tar sig sade mordbrännaren, och viftade med hatten när det brann i skägget.!

Martin hbg