måndag 1 september 2014

Värktabletter eller inte

Jag har i många år ätit rätt starka värktabletter. Jag har gjort det för att göra mitt dagliga liv drägligt. Det har funkat bra för det mesta. Jag har även talat med olika läkare om denna medicin. Åsikterna har varit olika. En smärtläkare tyckte jag skulle fortsätta om jag mådde bra av dem, medan en erfaren allmänläkare tyckt tvärtom. Jag har varit kluven, men eftersom jag mått bra av dem så har jag fortsatt. Det jag ätit är 100 mg Tradolan.

Nu när jag tränar regelbundet och bantar så har jag tänkt att det kanske vore dags att försöka fasa ut dessa tabletter. Jag vet ju inte vad de gör med mina organ. Visserligen har jag alltid bra allmänna värden, men vad händer i kroppen i förlängningen?

I en veckas tid har jag ätit enbart 50 mg. Och värken har kommit smygande mer och mer! Om det berott på utfasningen, eller annat vet jag inte. Jag har varit tvungen att byta till nya innerskor, vilket kan påverka ryggen. Jag har varit ute och gått i skogen, vilken också kan påverka. Jag hade några korta intensiva timmar med skruttungarna, vilket också kan påverka. Igår stod jag och skar massor med Karl Johan, vilket inte heller är bra för min kropp. Så jag vet inte om det är livet i största allmänhet eller dosminskningen som orsakat värken.

Igårkväll tog jag en tablett på 100 mg, för då stod jag inte ut längre. Jag hade alltså fruktansvärt ont. Jag har sovit i ett streck i 6 timmar och några timmar till med 1 timmes mellanrum. För mig är det en bra natt. Värken är dräglig idag. Nu har jag bestämt att ska jag ta mina 100 mg tabletter i några dagar och försöka fasa ut igen, för att få svar på vad som är mitt optimala medicinintag. Jag vill inte äta starka mediciner, men måste jag välja det för att få drägliga dagar, så vet jag vad jag väljer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tramadol är riktigt tufft att sluta med, eller ens sänka dosen. Det brukar bli jobbigt efter en vecka och kan sitta i flera månader efter sista tabletten.