onsdag 16 juli 2014

Vår semesterresa

Vi har haft tio underbara dagar uppe i Sundsvall. Vi åkte ju den femte. Började i Uppsala för att lämna Elvis hos pappa. Vi stannade och fikade en stund innan vi åkte vidare. Det blev även en kort fika/sträckapåbenen-paus i Tönnebro. Det är helt otroligt så snabbt det går att åka nu med alla nya vägsträckningar. Det tog tre timmar från Uppsala till Sundsvall och då är den korta femtonminuters pausen inräknad.

Igår när vi åkte hem så gick det inte fullt så fort. Stundtals så vräkte regnet ner som en grå vägg framför bilen. Det till och med kom en hagelskur. Så stundtals kunde vi inte köra fortare än sjuttio. Då var vi i alla fall glada att vi hade sprillans nya sommardäck på bilen. Risken för vattenplaning minskar ju radikalt då. Men hem kom vi i alla fall efter ett stopp i Uppsala för att hämta Elvis och där pappa bjöd på god fiskmiddag.

Uppe i Sundsvall har vi mest bara myst. Vi har ätit gott. Dottern och hennes man är så duktiga på att laga mat. Vi har bland annat ätit surströmming. Den kräver visserligen inte så mycket matlagning. Som jag har längtat surisar, så det var kanongott. Jag gjorde kroppkakor en dag för det stod på ungdomarnas önskelista, plus att de önskade laxpasta lagad av sambon. Så vi har verkligen delat på sysslorna.

På min födelsedag så var det en meny som inte gick av för hackor. Till förrätt var det rösti och löjrom med rödlök och creme fraiche till. Till huvudrätt blev det grillade lammracks. Och till efterrätt en underbart god jordgubbspaj med glass. Att jag därtill fick en overlockmaskin i present gjorde ju inte dagen sämre. Jag grät en skvätt över vilka underbara barn jag har.

Jag har gått upp ett kilo av de tidigare bortbantade. Men det tar jag snart igen. Däremot har jag kunnat dra in skärpet ett hål till, vilket känns toppenbra.

Vi har hjälpt sonen att städa igenom hans lägenhet ordentligt och tvättat täcken och kuddar till honom. Det är sådant som han själv har svårt att göra. Det känns bra att få göra en årlig genomgång och veta att han sedan får det lättare att sköta resten.

Vi har shoppat och vi har loppat. Har gjort både fina loppisfynd och reafynd. Pengar har rullat men ändå inte i någon katastrofal takt. Jag har köpt enormt fina tyger på Olssons tyger. Både till försäljning och till oss själva. Nu längtar jag efter att sy.

Idag ska jag packa upp all keramik vi loppade. Vi har fyllt en hel resväska med fynd. Jag ska även tvätta igenom loppistyger som jag fyndat. Tyvärr inga retrotyger utan det blir nog mest bomullsbyxor till mig själv, och till lite väskfoder.

Vi måste rigga om med mina sygrejer för att få dit en maskin till. Det kommer att bli lite knöligt. Bland annat åker den halvtrasiga stereon ut, som jag haft att lyssna på när jag sytt. Det får bli mobillyssning ett tag framöver tills vi kanske hittar någon liten behändig radio.

3 kommentarer:

Camilla sa...

Det låter som att ni har haft en bra resa. Borta bra men hemma bäst. Hoppas du får ordning på dina sysaker så att vi får se vad du kommer att göra med nya maskinen.

Bloggblad sa...

Härligt att komma hem från en lyckad semester med fina fynd i bagaget! Segla vidare på den känslan!

Cicki sa...

Camilla: Nu är overlocken installerad. Nu fattas bara kunskapen att använda den....:-)

Bloggblad: De här dagarna kommer jag att leva länge på....:-)