torsdag 17 juli 2014

Loppisfynd

Här kommer ett antal loppisfynd från vår Sundsvallsresa.

Egentligen hade jag tänkt sluta samla på denna serie. Men kunde inte motstå denna maffiga urna. Den är hela 33 cm hög. Söker hela tiden kunskap om keramik med denna dekoration, men lyckas inte. Många samlar på den men kunskapen om ursprung verkar vara svår att hitta.
Mari Simmulson, Upsala Ekeby är en riktig favorit hos mig. Har försökt att forska på detta fat. Det är förmodligen tillverkat direkt för Turitz&Co (Epa).
Ett fint litet fat Nittsjö Keramik. Fatet har en liten fot på några centimetrar.
Det här är en tysk vas, Jasba heter fabriken. Gillar det grova och det orangeröda.
Det här får man väl kalla sommarens fynd. En vas av Anna Lisa Thomson, Upsala Ekeby. Tyvärr har den en liten nagg i botten, men det ska tydligen vara från fabriken och såld som andra sortering. Spelar ingen roll för mig för jag gillar den jättemycket.
Här kommer ytterligare ett fat av favoriten Mari Simmulson. Det här heter Hedenhös. En nagg i kanten, men får man ett fint fat för en tjuga så kan man stå ut med det.
I år har jag lyckats köpa på mig flera adventsstakar. Undrar vart jag ska ha alla? Vi får väl se till advent. Den här kommer från Gabriels keramik.
En Norrman från Motala. Passar bra ihop med lampan, från dem, som jag har sedan tidigare.
Jag har länge varit ute efter kul salt-och pepparkar. Här kom de med tillhörande marmeladburk. Det finns användning även för en sådan.
Japp, så hittade vi ytterligare ett kryddset. Denna gång i teak från Karl Holmberg.


Sambon samlar på ölsejdlar i keramik. Det här är hans bidrag till loppisfynden.....:-)
Gjorde faktiskt ytterligare ett loppisfynd idag. Denna gång på hemmaplan. Kommer att bli fin på köksväggen.