tisdag 3 december 2013

Tankar kring förr och nu

Idag har vi grovtvättstuga. Det ska bli så skönt att få alla mattor tvättade. Det blir så go lukt hemma sedan. Vi har precis kört igång två maskiner. När vi kom upp dammsög jag köket ordentligt. Sedan ska jag sladda av golvet också innan det kommer en ren matta på.

Innan jag ens var färdig med köket så sa ryggen ifrån. Det är inte kopplat till det trasiga revbenet, utan tillhör de vanliga krämporna. Jag har nämligen väldiga problem med att dammsuga. För det mesta gör sambon det, men nu ville jag för en gångs skull göra det själv när golvytan var helt ren. Det är sådana här gånger som jag kan blir så trött på min kropp.

Jag blir också lite ledsen över att det blivit så här. Då kan jag tänka på hur det var förr. När jag dammsög ett helt 1½-plans hus på 124 kvm. Tog ut alla mattor på vädring och torkade alla golven. Visst hände det att jag var trött efter en sådan vända. Men jag orkade göra det på några timmar utan några större besvär. Inte som nu när man är helt färdig efter att dammsugit ett golv på ca 15 kvm.

1 kommentar:

Polargrevinnan sa...

När det gäller hälsan och orken så
är det inte som förr - lika för de flesta som kommit upp i åren.
Visst kan man bli less på kroppen som inte vill hänga med, men det är nog bara att inse sin begränsning.
Jag brukar tänka på allt som jag kan göra och är glad åt det.
Sen är det ju bra att man är två - eller hur?
Hoppas halsontet var skrämsel- skott. Och lite ont i halsen behöver ju inte vara influensa,men man tror ju ofta det värsta.
Ha det bra.
Kram Viola