torsdag 19 december 2013

Julen knackar snart på dörren


Det blev mycket shoppat igår. Bland annat dessa finingar. Vi har haft en favoritkastrull, som varit perfekt att koka sås och stuvningar i. Det var en Tefal och det var någon form av teflon, men inte den där billiga teflonen som släpper direkt. Vi hade den i ca tio år. Men nu på slutet har den varit slitit och det har kokat fast i den. Så en ny gryta behövdes. Vi har kollat runt i mer än ett år utan att hitta det vi ville ha. Till slut fastnade vi i alla fall för en kastrull med keramisk beläggning. Jag läste på om vilka som var bäst och Eco Kitchen fick väldigt fint betyg. Vi hade sett en på NetOnNet för 399:-. Men som vanligt i vårt liv måste vi planera vårta inköp. Just då passade det inte, utan vi skulle köpa den nu till jul. Gissa hur glada vi blev när vi upptäckte att Ica Maxi hade 40% rabatt på den serien. Det innebar att den inte skulle kosta mer än 299:- Perfekt för ett fattigt pensionärspar. Vi fick den sista!

Dessutom hade jag letat efter en grön måttsats. Jag visste att jag sett den någonstans. Igår hittade jag den på ÖB. Man kan faktiskt bli glad åt en måttsats i rätt färg. Sa jag att grönt är en av mina favoritfärger?

Finliret växer fram, sakta men säkert. Jag hade tänkt köpa en färdig blomdekoration igår, men tyckte inte de var värd pengarna. Det var snart gjort att fixa till den här istället. Jag ska sätta i lite dekoration bland blommorna, men de sakerna ligger än så länge kvar i källaren. 


Kuddfodralen är ett loppisfynd, Knässbols bolster. Kollar man på deras hemsida kostar den 895:-/st. Vi gav 25:-/st för två helt nya och oanvända kuddfodral. Igår köpte vi nya innerkuddar för att kuddfodralen skulle komma riktigt till sin rätt. Sambon har fått stränga order att inte knöla med dem.

Idag har vi för övrigt varit till återvinningscentralen med en hel hög med sopor. Vi var helt ensamma där. Sedan var vi och köpte en julklapp som vi kom på igår kväll. I morgon har jag tvättstuga och på lördag kommer sonen. Efter det ska vi bara göra roliga saker.

10 kommentarer:

TjockMorsan sa...

Man blir glad av fina fynd! :)

Ha en underbart trevlig jul och gott nytt år.

Kram!<3

Cicki sa...

Tjockmorsan: Det samma till dig och din familj också.

Klimakteriehäxan sa...

Klässbolskuddarna var verkligen ett superfynd! Och visst är det lustigt att man skaffar sig favoriter t o m i grytskåpet!

♥ Hanneles paradis på Hisingen sa...

för mej tar det ca 3 minuter att hitta en kastrull

Rostfritt ska det vara.

Cicki sa...

Klimakteriehäxan: Man ska ju vara glad när man lagar mat. Tror matglädjen är den bästa kryddan....:-)

Hannele: Det är ju tur att alla är så olika. Vad tråkigt det skulle vara annars....:-)

Camilla sa...

Jätteläcker färg på gryta och måttsats. Man blir verkligen glad av färger. Vi hade förut en knallgul dammsugare och nog var det lite roligare att ta fram den än den grå-svarta vi har nu.

tant Hannele sa...

P.S.
det tog yyp 3 minuter att hitta en man också ;)

Cicki sa...

Hannele: Har nog samma rekord. Jag visste direkt att det var Han med stort H när jag såg honom.....:-)

På Selmas gata sa...

Åh klässbol som gör så fina grejer, vilket kap!! Kul att ni fyndade och jag håller med om blomstergrupper, gör alltid eget istället. Precis som du så älskar Max grönt. Idag så kom han och visade att vi skulle ha varsitt sugrör till fikat (jag använder sugrör till typ allt och har nu överfört det till honom:-)) och så sa han stolt: "mamma, jag ger dig det gröna som jag älskar!" Själv tog han det rosa. Då blir man glad i mammahjärtat och tänker att det bådar gott inför framtiden:-)

God jul till er alla!!

Cicki sa...

Selma: Han är så go din lille kille....:-)