lördag 19 oktober 2013

Räkmackeår?

Jag vet inte om jag utmanar ödet genom att lite försiktigt säga att 2013 hittills varit lite av ett räkmackeår. Ni som följt mig länge vet hur illa det varit med vår ekonomi. Fram tills i februari förra året, då sambon fick klart med sin förtidspension. Det innebar ju inte att vi blev rika, men vi klarar oss i alla fall.

Det som känns så bra det här året är att vi kunnat unna oss en hel del. Även om det mesta vi köpt är begagnat. Men har man en sambo som är en fena på att hitta bra, begagnade prylar så får man vara nöjd. I år har vi kunnat köpa en nygammal soffa istället för den illaluktande trasiga gamla, en nygammal plattTV istället för den tjocka överåriga. Vi har köpt nygamla vinterdäck i god tid och även varsina nya vinterjackor, plus en massa annat smått och gott.

Dessutom har det mesta rullat på utan att något gått sönder, vilket hände stup i kvarten tidigare. Till och med gamla fröken Mercedes fick godkänt på sin besiktning.

Vi har betalat av alla skulder utom Ica-krediten. Den hade vi också kunnat ta snabbare om vi inte valt att köpa dessa prylar. Men det var ett val vi gjorde, att unna oss lite nytt efter alla dessa jobbiga år.

Det senaste inköpet gick också det vår väg. När vi bytte mobiler för snart två år sedan så gjorde vi en bra deal med vår Telenor som varit vår mobilleverantör i många år. Sambon fick en iPhone 4 och jag fick en Xperia Ray. Jag har tyvärr aldrig blivit riktig vän med min, så för ett tag sedan kläckte jag idén om att jag skulle överta sambons iPhone och han skulle köpa en iPhone 4S. Han sa att han nöjde sig med en begagnad sådan. Vi bestämde även att vi skulle vänta med detta inköp till efter jul. Men så ramlade det in ett erbjudande vi inte kunde motstå. Sambons äldsta son skulle byta sin telefon och erbjöd sin pappa att köpa hans gamla 4S. Det kunde vi ju inte tacka nej till. Kostnaden är densamma, fördelen är att vi vet vem som använt den och varit rädd om den.

 Så numera är jag ägare till en Ajfån. Nu är det mest akuta på önskelistan åtgärdat. Och Icabanken är numera högst prioriterat. Det är bara att hoppas resten av året och kommande år fortsätter på samma sätt. Jag fortsätter gärna att glida omkring på en klick majonnäs.

7 kommentarer:

Spader Madame sa...

Jag önskar dig fortsatt majonnäs. Och Ajfån. Jag älskar min.

På Selmas gata sa...

Först om det där trollet: Har du ställt in din profil så att bara dina vänner kan se det du skriver på din sida? Ja mail kan man ju skicka ändå, men hon ska kanske inte kunna kolla på dina inlägg där... Har varit med om en liknande sak, dock gällde den bloggen. Var min (numera f.d.) svägerska som använde den som ett krigsredskap *suck*

Ni är värda alla räkmackor i världen! Vi fick ju också spara /skjuta på räkningar som tusan där ett tag när det var som värst, men vi kom ur det och jag är så tacksam!! Så jag vet lite om hur det kan vara, kanske blir man mer ödmjuk sedan?

Inger Marianne sa...

Är glad för att du fått ett räkmackeår,det är du värd. Alla behöver sådana ibland. Har själv haft några i år. Kram kram.

Polargrevinnan sa...

Räkmackor är välkomna. Några har tunt med räkor och ibland med ett helt lager. Huvudsaken att vi är nöjda och ser positivt vad vi får. Du är verkligen en positiv människa och jag blev så glad när jag läste ditt inlägg.
Min inställning till en ny mobil är lite konstig. Herrn har en ny IPhone och jämfört med min tråkiga mobil ser den ju proffsig ut. Men jag ringer och skickar sms och behöver t. ex. inte kolla in mejlen innan jag kommer hem. Jag är inte med min tid - ok, jag får smyga med den gamla så länge tills jag "mognar".
Tröstar mig med att barnbarnen tycker att det är cool med en farmor som bloggar - inte helt ute.
Fortsätt att glida på klicken av majonnäs, kanske några äggkvartar kan smyga sig in på mackan.
Ha det bra.
Kram ViolaCamilla sa...

Så skönt att det flyter på. Det är ni väl värda! Det är ju ingen superlyx du pratar om, men jag tycker att ni tänker och prioriterar rätt. Jag tycker det kan vara riktigt roligt att handla begagnat och känner mig jättenöjd när jag gjort något fynd.
Hoppas att resten av 2013 sköter sig lika bra så att ni får några räkor till...

Cicki sa...

Spader: Både ajfån och räckmackor är riktigt trevligt....:-)

Selma: Jag har ändrat det nu. Tänkte inte på sådant tidigare.

När man har pengar så man klarar sig så är man fri. Skönt att ni också har det bättre nu. Det är ni värda.

Polargrevinnan: Jag tänker aldrig på att du nästan är jämngammal med pappa....:-) Klart det är cool med en farmor som bloggar. Det tyckte mina och syrrans barn också medan pappa bloggade. Nu tycker han att han inte har något att blogga om. Lite synd.

Jag behöver inte heller mobilen till så mycket men jag lyssnar gärna på musik och radio i min. Min gamla levde som ett eget liv ibland och betedde sig konstigt. Det är därför jag ville ha en ny som var enklare. Hittills är jag nöjd i alla fall.

Camilla: Man behöver inte längre ha en klump i magen för vad som kan hända. Vi håller på att bygga upp en buffert som man alltid behöver. Att få resa lite skulle inte vara så dumt. Så det finns med i spartankarna.

Cina sa...

Det är ni väl värda! Majonäs är grejer det! Njut!
KRAM!