onsdag 2 oktober 2013

Min kära gamla Bernina

Nu är jag grymt imponerad över min gamla symaskin. Jag är nästan klar med mina jeans. Det är enbart uppläggning, knapphål och knapp som saknas. Jag har sytt många snygga dekorationssömmar och där har det vid några tillfällen blivit sex lager jeanstyg. Eventuellt åtta lager på något litet ställe.

Min maskin är en 25 år gammal Bernina 1010. Den är mekanisk och har nästan inga plastdelar. Jag är rätt övertygad om att det är det som är styrkan

Dottern har sin farmors gamla Husqvarna zigzag. Den slår inte min maskin, men den går inte heller av för hackor. Här hemma har vi även Mats mammas gamla Husqvarna. Den är också superstark, även om den skulle behöva en riktig rengöring invändigt. Ibland tror jag att de gamla symaskinerna är de bästa.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Bernina är bäst :)
Min mamma har en 20-25 år gammal Bernina som gick sönder härom veckan. Alla hon rådfrågade (före detta försäljare och nuvarande försäljare) sa att hon skulle laga den gamla för hon får inte en lika bra, eller i alla fall skulle det kosta väldigt mycket att få en ny lika bra. Det gäller att vara rädd om de gamla maskinerna.

Cicki sa...

Camilla: Man har sagt samma sak till mig också. Det är en kanonbra maskin.