måndag 5 augusti 2013

Städdille och lite annat

Jag fortsätter att röja i skåp. Det står fulla och halvfulla bananlådor överallt. Och det blir mer och mer luft i skåpen. Och renare. Det känns bra att få det här gjort ordentligt för en gångs skull.

I mitt friska liv så städade jag faktiskt skåpen en gång om året. Tog ur och diskade allt och torkade hyllor, lister, dörrar och allt. Nu inser jag att vissa saker inte varit ur skåpen sedan vi flyttade hit i oktober 2006. Så det kan bli. Det är ju tur att jag fått denna energi nu,

Igår prismärkte jag och packade glas. Så nu är en låda helt klar inför loppisen. Det känns bra. Det är tre veckor kvar så jag känner ingen panik. Inte än i alla fall.

För att få lite omväxling varvar jag städandet med att sy mina kära tunikor. Dessutom  bakar jag en och annan limpa. Om någon undrar varför jag inte är ute och njuter av den vackra sommaren. Jag har så svårt att klara denna värme. Det har jag haft i flera år för värken och nu är det ännu värre eftersom den påverkar min andning också.

Jag har i alla fall bestämt mig hur jag ska fördriva hösten. Jag ska gå på Korpens gym. Nu får jag gå fyra gånger till på VC. Efter det ska jag ha lite uppföljande träffar med sjukgymnasten. Den här veckan ska jag boka tid med någon på Korpen och gå igenom deras maskiner. De har inte exakt likadana så jag tränar på nu men min sjukgymnast ska ge mig alternativa rörelser som har samma effekt som de jag gör nu.

Förutom att jag har det jobbigt med andningen känns livet rätt bra, just nu.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Så skönt att få röjt i skåp och förråd. Inte så dumt att ha en deadline då loppisen är.

Det kan vara jobbigt med sommarvärmen, men jag tycker ändå ofta att ute i skuggan är skönare än inne.

Cicki sa...

Camilla: Nu är jag snart klar i köket. Det är så himla skönt och det blir så fint i skåpen....:-)