torsdag 15 augusti 2013

Fortsatt träning

Idag har jag varit och tränat för sista gången på vårdcentralens gym. Sista gången för den här sejouren, vill säga. De har sådana köer att man får gå ett begränsat antal gånger där för att andra också ska få chansen. I många år har min träning bestått av vattengymnastik. Det har mest handlat om stretchövningar i vattnet. Jag har testat andra sätt att träna, bland annat Qi Gong, men har då åkt på bakslag och blivit sämre. Därför har det här att träna med maskiner inte funnits i min värld. Jag har inte ens vågat testa.

Men nu när jag fick chansen på vårdcentralen kände jag att det var värt ett försök. Det skedde ju med överinseende av en sjukgymnast. Det har slagit fantastiskt bra ut.Min smärttröskel har höjts, vilket gör att jag får inte ont lika snabbt, när jag gör något. Jag återhämtar mig också snabbare, när jag fått ont.

Nu har jag gått ca tjugo gånger på vårdcentralen. På måndag ska jag ge Korpens gym en chans. Jag har varit där och gått igenom maskinerna. De är lite annorlunda än vårdcentralens. Men jag tycker nog vi hittade ett program som liknar det jag haft på VC. Möjligtvis att det är något tuffare. Jag har tänkt träna måndagar och torsdagar. Jag är tvungen att schemalägga det för att jag verkligen ska komma iväg. Annars är det lätt att skjuta upp det och sedan strunta i det hela. Jag måste disciplinera mig själv.

Idag pratade Johan (min sjukgymnast) och jag igenom hur jag går vidare. Jag ska som sagt var fortsätta med träningen. Om tre veckor ska jag tillbaka till vårdcentralen för att gå igenom hur det här nya har känts. Går allt bra, ska jag fortsätta träna hos Korpen den här terminen och vårterminen. Då semesterstänger Korpen. Men i gengäld är jag då lovad plats på vårdcentralens gym, för att jag ska få en kontinuerlig träning. Det låter himla bra. Hoppas det är lika bra som det låter. Och det känns bra, mentalt.

Det som är synd är att Johan slutar för att gå över till en annan tjänst på vårdcentralen. Jag ska fortsätta hos en som heter Frida. Hoppas hon är lika bra......:-)

Inga kommentarer: