onsdag 14 augusti 2013

Att utnyttja extrapriser

Jag är en sådan där riktig extraprisjagare. Det har jag alltid varit. Med bara våra  små pensioner att leva på så är det ännu viktigare att hålla koll på matpriserna. Nu har vi sådan tur att vi har både ICA, Willys och Hemköp i vårt närområde. Det gör att man kan verkligen kan utnyttja extrapriserna utan att man behöver köra något extra.

Så idag började vi på ICA. Där köpte vi frukt, grönsaker och kaffe. På Willys gjorde vi den stora mathandlingen. Där fanns det billig köttfärs, som jag snart ska dela upp i paket och stoppa i frysen. Vi avslutade på Hemköp där det blev mer grönsaker, havregryn och lite annat smått och gott för en billig peng.

De varor vi ständigt använder passar vi på att köpa när de är billiga. Plus att vi kan unna oss lite extra när någon "lyxvara" är billig. Det krävs ju att man har koll på reklambladen och skriver en riktig handlingslista på vad man ska ha på de olika butikerna. Men tid är ju det enda vi har gott om, så vi hinner med det pysslet.

Hur gör ni?

6 kommentarer:

KB sa...

Ja... och sen att man får handlingslistan med sig när man ska iväg! ;)

Cicki sa...

KB: Minnet är som det är....:-)

Camilla sa...

Jag har inte tiden och vill inte springa runt till flera affärer. Jag handlar i stort sett bara i affären som ligger på gångavstånd hemifrån. Där hittar jag och det går smidigt. Slipper dessutom ta bilen iväg.

Finns det extrapriser så utnyttjar jag dom. Är det saker som vi använder hela tiden så köper jag gärna några extra paket när det är billigt. Det känns bra när jag lyckas handla billigt, men samtidigt lägger jag gärna några kronor extra för att få kravmärkt och ekologiskt.

Ungefär så gör jag!

Cicki sa...

Camilla: Om jag jobbade heltid skulle jag nog också göra som du.

Beppan sa...

Om avstånden inte är stora går det ju att handla på flera ställen. Många jagar extrapriser med bilen som fortskaffningsmedel - kan köra flera mil. Undrar hur dom tänker....

Cicki sa...

Beppan: Vi åker förbi både Ica och Hemköp när vi åker till Willys så det blir inte en meter extra. Min mamma var sån att det kunde åka långa sträckor runt för att hitta ett billigt pris. Jag förstår inte heller hur man tänker då.